18/04/2021

1,5 εκ. ευρώ για ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ νεκροταφείο στη Ηράκλειο!

Array

mmmΟ Δήμος Ηρακλείου έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα, θα λύσει και την επιτακτική ανάγκη ταφής αλλοθρήσκων κατά τον αντιδήμαρχο..
Για 50 μουσουλμανικούς τάφους, θα πληρωθούν 1,5 εκ. ευρώ!
30.000 ο τάφος σαν πολλά δεν είναι βρε “πατριώτες”;
Στη δημιουργία χώρου ταφής για τους μουσουλμάνους που διαμένουν στην πόλη του Ηρακλείου προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου με μια εργολαβία ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησε έπειτα από αίτημα της αραβικής κοινότητας της πόλης πριν από ένα χρόνο.
Ο χώρος αποφασίστηκε να διαμορφωθεί σε ξεχωριστό σημείο, μέσα στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, με τους τάφους να πληρούν τις προϋποθέσεις της θρησκείας των μουσουλμάνων που θέλουν το σώμα του νεκρού να “κοιτάει” προς τη Μέκκα.
Αυτός ο χώρος θα είναι ο δεύτερος χώρος ενταφιασμού μουσουλμάνων στην Ελλάδα με τον πρώτο να βρίσκεται στην Κομοτηνή και πρόκειται να βοηθήσει σημαντικά τους μουσουλμάνους της πόλης καθώς μέχρι τώρα αναγκάζονταν να φεύγουν στο εξωτερικό ή να ταξιδεύουν μέχρι την Κομοτηνή για να κηδέψουν τους νεκρούς τους. Χαρακτηριστικό περιστατικό ήταν αυτό με ένα ανήλικο παιδί που έχασε τη ζωή του πριν από λίγο καιρό σε συνοικία του Ηρακλείου με τους γονείς του να το κρατούν στο ψυγείο για 15 ημέρες, μέχρι να μαζέψουν τα χρήματα και να μπορέσουν να ταξιδέψουν στη χώρα τους.
Όπως διευκρινίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Μιχάλης Περισυνάκης, η ανάγκη διασφάλισης χώρου ενταφιασμού σε αλλόθρησκους που φιλοξενούνται στο Δήμο Ηρακλείου ήταν επιτακτική, ενώ τονίζει πως με το σχεδιασμό που έχει γίνει θα δημιουργηθούν 50 τάφοι που αναμένεται πως θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες για τα επόμενα χρόνια, ενώ η επέκταση του νέου κοιμητήριου θα δώσει λύση και σε προβλήματα ενταφιασμού που αντιμετωπίζουν οι Ηρακλειώτες.
“Η δημοτική Αρχή θα διαχειριστεί το θέμα των τάφων των μουσουλμάνων, όπως ακριβώς διαχειρίζεται και τους δικούς μας. Λύνουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα”, λέει, ο κύριος Περισυνάκης
Τα έργα ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου.
ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ