18/04/2021

‘’Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΧΟΑΝΗ ’’

Array

Η εξουσία διαφθείρει, και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα. Η αυθαιρεσία είναι νόμος. Η διαπλοκή κυριαρχεί και η διαφθορά έχει παρεισφρήσει σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Οι πιέσεις προς τα κόμματα απ’ όλες τις κοινωνικές διαστρωματώσεις είναι αφόρητες, ώστε να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας αλλά κυρίως να αλλάξουν τους πολιτικούς με νέους, άφθαρτους απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει ένας μεγάλος συνασπισμός πολιτικών, με υγιείς δυνάμεις και σκέψη ότι πρέπει να ‘’δώσουν’’ και όχι να πάρουν.
Να διώξουμε τα λαμόγια και οργανώσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και το κράτος με γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα και όχι των ξένων συμφερόντων. Να σταματήσουμε το
λαϊκισμό και να πούμε την αλήθεια στο λαό. Να πείσουμε τους Έλληνες ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή με τα πέντε χιλιάδες (5.000) τρωκτικά παράγωγα της πολιτικής και των πολιτικών τζακιών που λυμαίνονται το κράτος με όποιο κόμμα είναι στην εξουσία.
Πρέπει κάποτε κάποιοι να οδηγηθούν στη φυλακή και να τιμωρηθούν όλοι η πραγματικότητα είναι εφικτή. Τέλος να είναι όλοι οι πολίτες ίσοι μεταξύ τους σ’ ένα κράτος δίκαιο, διότι όταν το κράτος είναι άδικο και θέλει τους πολίτες ‘’νάνους’’, να μην περιμένει από μικρούς πολίτες να δει μεγάλα πράγματα. Η εμπιστοσύνη του πολίτη πρέπει να είναι μόνιμη και θέλει κόπο να κτιστεί από την πολιτεία διότι μέχρι σήμερα γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Η σχέση κράτους-πολίτη πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που φορολογεί το κράτος τον πολίτη αλλά και με την ίση διανομή αναλογικά του πλούτου που παράγετε. Μόνον όταν σταματήσει η σχέση που κυριαρχεί σήμερα, ότι δηλαδή οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, η ελληνική κοινωνία θα ανακάμψει και θα επικρατήσει ευημερία στα χαμηλά λαϊκά στρώματα.
​ Μόνον όταν ο πλούτος διαχέεται στην κοινωνία, οι πλούσιοι απολαμβάνουν τα αγαθά του πλούτου διότι και ο λαός έχει αγοραστική δύναμη για να μπορεί να αγοράζει τα προϊόντα των πλουσίων και ούτω καθ’ εξής. Η συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια και δη των τραπεζών, μόνο δεινά θα επιφέρει και αναταράξεις σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την πνευματική ένδεια και την ηθική πτώση. Διότι σήμερα δεν παραβαίνουμε τους ηθικούς νόμους περισσότερο από άλλοτε, αλλά τους περιφρονούμε, τόσο που ίσως ποτέ δεν τόλμησαν άνθρωποι άλλης εποχής. Αυτήν τη νέα ποιότητα έχει ορισμένως η ηθική διαφθορά του καιρού μας. Όλα σήμερα τα βάζουμε σε ένα μύλο και τα αλέθουμε σε μια χοάνη που τα καταπίνει χωρίς να μπορούμε να διαλέξουμε ή να κρισάρουμε κάποια, για τα οποία ίσως είχαμε την ευλογία να τα προστατεύουμε, είχαμε τη δύναμη να τα διατηρήσουμε αλώβητα από τη ‘’χοάνη’’ της πολιτικής και της παγκοσμιοποίησης. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αδήριτη ανάγκη να κάνουμε πράξη την ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος και όλοι μαζί οι ανεξάρτητοι αυτοί που νοιώθουμε ότι είμαστε Έλληνες να πετάξουμε τις κομματικές ταυτότητες στα αζήτητα και να νοιώσουμε ελεύθεροι. Τότε θα καταλάβουμε ότι είμαστε πολλοί ότι κάτι δυνατό μας ενώνει και αυτό είναι η αγάπη για την Πατρίδα για τα παιδιά μας για όλους τους Έλληνες. Η αρχή ήταν δύσκολη και έγιναν λάθη τακτικής. Πολλοί δεν γνώριζαν το αντικείμενο του πολιτεύεσαι και έζησαν στιγμές δύσκολες, όμως όλα αυτά έχουν τελειώσει και αρχίζουμε ξανά έχοντας αποκτήσει περισσότερη πολιτική σοφία. Θα χρειαστεί ίσως κάποια σεμινάρια πολιτικής επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών. Όλα αυτά όμως θα πρέπει να σχεδιαστούν σε επίπεδο κινήματος και πάντα με διαβούλευση από τη Βάση. Εύχομαι σ όλους τους εκλεγέντας βουλευτές του κινήματος δύναμη και ευλογία από τον Θεό για να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους.
Σμολοκτός Νικόλαος
Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Δράμας
Π. Βουλευτής ν. Δράμας Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ