Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
Array

Για διαρθρωτικές αλλαγές και επιμήκυνση του προγράμματος συμφώνησαν Βενιζέλος – Κουβέλης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για διαρθρωτικές αλλαγές και επιμήκυνση του προγράμματος συμφώνησαν Βενιζέλος - ΚουβέληςΜε κοινή γραμμή στα βασικά ζητήματα αναμένεται να προσέλθουν στην σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, όπως προέκυψε σήμερα το πρωί από τη συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή.
Οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης δεν έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν να προσέλθουν με κοινή γραμμή στην απογευματινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η άποψη των δύο αρχηγών είναι ότι πρέπει να προτείνουν στην τρόικα να υπάρξουν δύο φάσεις εφαρμογής των μέτρων.
Στην πρώτη φάση να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και η μείωση του κράτους ώστε να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία και ενδεχομένως να μπει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Στην επόμενη φάση, τη διετία 2014-2016, να γίνει η διαπραγμάτευση για τα μέτρα που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που μπορεί να υπάρχουν τότε στην οικονομία.
Ταυτόχρονα, κατέληξαν ότι το μείζον ζήτημα είναι αυτό της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, μέχρι το τέλος του 2016, το οποίο θα πρέπει να τεθεί στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο.
 
Πηγή: newpost.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ