Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
Array

Το Μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να επιτύχει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει η Μαρίνα Χ.

Η ασάφεια της  «σιωπηρής συμφωνίας» από την Τρόικα του εσωτερικού, έχει  οδηγήσει σε ένα διχασμό του λαού περί «επιτυχίας» ή «αποτυχίας» της -υπογεγραμμένης; – δανειακής σύμβασης.

Και εδώ έγκειται το εξής ερώτημα:  Πώς είναι δυνατόν, σχεδόν ένα χρόνο μετά την υπογραφή (;) της υποτιθέμενης σωτήριας για το μέλλον της Ελλάδας δανειακής σύμβασης, να είναι άγνωστες σε εμάς τους Έλληνες όλες αυτές οι παράμετροι περί αποτελεσματικότητάς της; Μια σύμβασης η οποία έχει «καθυστερήσει» να αποτελέσει αντικείμενο προς κύρωση στη Βουλή, γεγονός που την καθιστά απολύτως ΑΚΥΡΗ.

Και το κρισιμότερο σημείο εστιάζεται στο γεγονός ότι , πέραν του Ελληνικού λαού, ενδεχομένως και αρκετοί από αυτούς που υποτίθεται ότι εργάζονται σκληρά για το μέλλον της χώρας μας, να έχουν πλήρη άγνοια σε ότι αφορά νευραλγικά σημεία του μνημονίου.

Θα αναρωτηθεί λοιπόν κανείς πως μπορεί κάποιος να υποστηρίζει μία σύμβαση η οποία ρητά αναφέρει ότι για να χορηγηθούν τα δάνεια στην Ελλάδα, η χώρα είναι αναγκασμένη να παραιτηθεί από κάθε ασυλία κάτι που συνεπάγεται την άμεση παραίτηση από όλα τα δικαιώματα Εθνικής κυριαρχίας. Μία συμφωνία υποδούλωσης, η οποία υποθηκεύει όλη τη δημόσια περιουσία μας αμετάκλητα και άνευ όρων.  Ένα κείμενο ντροπής που υποτίθεται θα αποτελούσε μια ανάσα από τον πνιγμό της ύφεσης, εν τέλει όμως υποθάλπει την ολοκληρωτική παράδοση του Έθνους μας στα χέρια των ξένων δανειστών!!!!!!

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι το μνημόνιο με τις δανειακές συμβάσεις –πακέτο- είναι καταδικασμένο σε επιτυχία. Μόνο που η επιτυχία δεν αφορά το Ελληνικό κράτος αλλά την εξασφάλιση των δανειστών.

Το μνημόνιο έχει σχεδιαστεί για να πετύχει.

Πετυχαίνει με το να μην πετυχαίνει ΠΟΤΕ τους στόχους του.

Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποδέχεται εκ των προτέρων την κυριότητα του προγράμματος, είναι ανέφικτο να αποτύχει.

Δανειζόμαστε λοιπόν κατ εξακολούθηση  χωρίς συγκεκριμένους όρους κάτι που  προφανώς εξυπηρετεί τους πιστωτές, οι οποίοι έχουν κίνητρο να δανειστούμε όσα περισσότερα γίνεται..

Δεν τίθεται δηλαδή θέμα αμφιβολίας περί επιτυχίας του γνωστού σε όλους μας μνημονίου, καθώς προσδιορίζεται ξεκάθαρα η λεηλασία τόσο της δημόσιας όσο και ιδιωτικής περιουσίας μας με παραπομπή της αποκλειστικής αρμοδιότητας όλων των παραπάνω στην άμεση δικαιοδοσία των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η σύμβαση υπόκειται εξ ολοκλήρου στο ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!!!

Πώς λοιπόν μπορούμε να μιλάμε για ένα κείμενο σωτηρίας τη στιγμή που έχουμε αποδεχτεί την άνευ όρων καταδίκη μας? Τη στιγμή που η απαισιοδοξία και η σπίλωση της αξιοπρέπειας μας αποτελούν τα βασικά συστατικά της σημερινής Ελληνικής πραγματικότητας??????

ΔΗΜΟΦΙΛΗ