Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
Array

Πάνω από 1.500 συνοριοφύλακες μετακινούνται προς τον Έβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 1.500 συνοριοφύλακες μετακινούνται προς τον ΈβροΙδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας για το κύμα μετανάστευσης Σύριων από την Τουρκία.
Ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε πως αυτό που επιδιώκεται είναι η Ελλάδα να σταματήσει να είναι ένα ξέφρενο αμπέλι.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό, «1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ήδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη “σφράγιση” του Έβρου».
Οσον αφορά τους αστυνομικούς που διατίθενται για την φύλαξη διαφόρων στόχων, ο κ. Δένδιας δήλωσε «καταρχήν, αμέσως μετά τις εκλογές είχε δημιουργηθεί ειδική επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μελέτησε το θέμα των αστυνομικών, που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων στόχων. Η επιτροπή αυτή εξέδωσε το πόρισμά της, το οποίο παρέδωσα σήμερα στον πρωθυπουργό. Ο κ. πρωθυπουργός το ενέκρινε και από την υλοποίηση των μέτρων του πορίσματος, αυτό το οποίο επιτέλους θα συμβεί είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μέσων, δηλαδή 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες, θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα. Και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.
Σε ερώτηση για το αν πρόκειται και για αξιωματούχους που αφορούν και τον πολιτικό κόσμο, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Βεβαίως. Μιλάμε για όλους. Επαναλαμβάνω: μιλάμε για όλους. Θα κάνει αναλυτικές ανακοινώσεις ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά μιλάμε για όλους και το ξαναλέω: εξοικονομείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός, 1.500 αστυνομικούς.
 
Πηγή: newsbomb.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ