Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
Array

Νέα παρέμβαση Ομπάμα: "Κάντε κάτι άμεσα στην Ευρώπη! Έρχονται θυελλώδεις καταστάσεις"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20120731-090555.jpgΑνησυχεί για την ευρωπαϊκή κρίση ο Ομπάμα και σήμερα το πρωι έκανε και νέα παρέμβαση μιας και φοβάται νέα γύρο ύφεσης στις ΗΠΑ, “εισαγόμενη” από την Ευρώπη.
Ο Ομπάμα έχει μπροστά του τις εκλογές του Νοεμβρίου και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να έρθει ξανά στις ΗΠΑ μια οικονομική κρίση και μάλιστα επί των ημερών του και πριν επανεκλεγεί.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ομπάμα εώς τώρα, μας είχε συνηθίσει σε παρεμβάσεις ..Παρασκευής και όχι Δευτέρας ή άλλης μέρας, ενώ έκανε λόγο για «θυελλώδεις καταστάσεις» που θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει η αμερικανική οικονομία, τους επόμενους μήνες, εξαιτίας της κρίσης χρέους της Ευρώπης.
Προέβλεψε, ωστόσο, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα αφήσουν την ευρωζώνη και το νόμισμά της να «ολισθήσουν».
«Δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι θα αφήσουν το ευρώ να ολισθήσει, γι’ αυτό όμως θα πρέπει να κάνουν ορισμένα αποφασιστικά βήματα» τόνισε σε δηλώσεις του ο αμερικανός πρόεδρος. «Περνάω πολύ χρόνο προσπαθώντας να βρω μαζί τους μια λύση, το ίδιο κάνει και ο Τιμ Γκάιτνερ. Όσο πιο σύντομα γίνουν αυτά τα βήματα, τόσο καλύτερα θα είναι» πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ