15/04/2021

Μέσα στον Αύγουστο οι συγχωνεύσεις στο Δημόσιο

Array

20120731-214654.jpgΣτο επίκεντρο των συζητήσεων της Τρόικας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τέθηκαν σήμερα οι μετατάξεις στο Δημόσιο Τομέα, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις φορέων, καθώς επίσης η πλήρωση του στόχου για μείωση των υπαλλήλων του κράτους κατά 150.000 άτομα έως το 2015.
Σύμφωνα με το Βήμα, ο υπουργός, κ. Αντ. Μανιτάκης και ο υφυπουργός, κ. Μαν. Βολουδάκης ξεκαθάρισαν, ότι ο συνδυασμός των συνταξιοδοτήσεων και της αυστηρής τήρησης του κανόνα «μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις» θα πιάσουν τον στόχο της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο. Όπως μεταδίδουν κύκλοι του υπουργείου, η πολιτική ηγεσία ανέλυσε «το σφιχτό χρονοδιάγραμμα» και την ταχύτητα με την οποία προχωρά η αξιολόγηση των δομών του δημοσίου, καθώς είναι ήδη έτοιμη η αξιολόγηση του οργανογράμματος των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, ενώ μέσα στη χρονιά θα ολοκληρωθούν και οι οργανισμοί των υπόλοιπων υπουργείων. Ήδη, σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν δημιουργηθεί οι ομάδες εργασίας που θα τρέξουν το εγχείρημα, και, μάλιστα, τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος θα λειτουργήσουν ως «πιλότοι» για το υπόλοιπο δημόσιο.
Οι δανειστές δεν φέρονται να έθεσαν ζήτημα ούτε για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, που προβλέπονταν, ούτε για την εργασιακή εφεδρεία, ενώ ζήτησαν ενημέρωση για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις φορέων. Η ελληνική πλευρά απάντησε ότι ήδη ανακοινώθηκε το πρώτο «κύμα» συγχωνεύσεων και ξεκαθάρισε ότι μέσα στον Αύγουστο θα έχουν τεθεί οι βάσεις για την δημιουργία του κανονιστικού πλαισίου του εγχειρήματος. Τα μέλη της Τρόικας ωστόσο στάθηκαν στο κομμάτι των μετατάξεων και ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία τους.
Η ελληνική πλευρά απάντησε ότι αυτές δεν θα γίνουν, πριν ολοκληρωθούν τα οργανογράμματα, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι οι δεσμεύσεις της χώρας θα τηρηθούν. Σημειωτέον ότι οι μετατάξεις ανάμεσα σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα δεν λογίζονται ως προσλήψεις, εν αντιθέσει με αυτές που προέρχονται από το ευρύτερο δημόσιο, οι οποίες θα συνυπολογιστούν στο «ένα προς πέντε». Σύμφωνα με το Βήμα, το χρονοδιάγραμμα της αναδιάρθρωσης του κράτους επιταχύνεται, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί έναν χρόνο νωρίτερα και με βάση τις υπάρχουσες προβολές, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην τήρηση του στόχου για μείωση του κράτους κατά 150.000 άτομα.
Πηγή: newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ