21/04/2021

"Αναβρασμός" για το ν/σ των ΑΕΙ. Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Array

20120801-104130.jpgΑίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να καταθέσουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Το ν/σ υπερψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε υψηλούς τόνους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τάχθηκαν κατά του ν/σ, με τη βουλευτή, Σταυρούλα Ξουλίδου να χαρακτηρίζει «μικροαλλαγές» τις επιχειρούμενες βελτιώσεις και να τις εντάσσει στο «ευρύτερο μνημονιακό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας».
Την κατάργησή του νόμου Διαμαντοπούλου έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας πάντως ότι οι προωθούμενες αλλαγές περιέχουν κάποια θετικά σημεία.
Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έχει προκαλέσει αναβρασμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα ακόμη και ο εισηγητής του κόμματος, Μάρκος Μπόλαρης, να μην πάρει θέση υπέρ ή κατά των διατάξεων κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επιφυλασσόμενος να εκφράσει την κομματική γραμμή στη σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έσπευσε να καθησυχάσει τους διαφωνούντες βουλευτές της κυβέρνησης συνασπισμού, υποστηρίζοντας ότι σκοπός του συζητούμενου νομοσχεδίου δεν είναι η ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου, αλλά η αντιμετώπιση των μειζόνων προβλημάτων των πανεπιστημίων. «Δεν πρόκειται για νέο νομοσχέδιο αλλά για αλλαγές που θα διευκολύνουν την εφαρμογή του νόμου», σημείωσε ο υπουργός και αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι ξηλώνεται ο νόμος Διαμαντοπούλου.
Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ