23/04/2021

Σιωπηρή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Array

«Σιωπηρή παράταση» για τις φορολογικές δηλώσειςΤο υπ. Οικονομικών αποφάσισε να αφήσει ανοικτό το Τaxisnet για λίγες ακόμα ημέρες. Η προθεσμία…
για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων έληξε χθες και συνολικά εκτιμάται ότι έχουν υποβληθεί περίπου 5,3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, η πλειονότητα των οποίων μέσω Διαδικτύου.

Οι περίπου 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα τη δήλωσή τους, έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν έως και το τέλος της εβδομάδας καθώς το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αφήσει ανοικτές τις ηλεκτρονικές πύλες του Τaxisnet για λίγες ακόμα ημέρες και στο πλαίσιο σιωπηρής παράτασης να δέχεται ως εμπρόθεσμες τις σχετικές δηλώσεις.

Όσοι επιλέξουν να αγνοήσουν και το χρονικό περιθώριο της σιωπηρής παράτασης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης συνεπάγεται απώλεια αφορολογήτου, μηνιαίο πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης και απώλεια των προβλεπόμενων τριών δόσεων για την εξόφληση των φόρων.

 newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ