15/04/2021

Μαζέψτε τους! Μετά τον Ρέσλερ και ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας αναφέρεται στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Array

ramsauerΔεν αποκλείει αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Πέτερ Ραμσάουερ, αν και παραδέχεται πως «δεν είναι αυτή η λύση όλων των προβλημάτων».

«Φυσικά και η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ», είπε ο Ραμσάουερ, μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας. «Αν και πρέπει να το πούμε, δεν είναι αυτή η λύση όλων των προβλημάτων», πρόσθεσε.

Πρόκειται για τον δεύτερο Γερμανό υπουργό, μετά τον Φίλιπ Ρέσλερ, που αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο υπουργοί είναι μέλη μικρών κομμάτων, εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ.

«Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι πλέον πρόθυμο να πληρώσει, και αυτό θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες, προσωπικά πιστεύω ότι η Γερμανία δεν πρέπει να χορηγήσει άλλα χρήματα», επεσήμανε ο Ραμσάουερ και πρόσθεσε πως «τότε δεν θα μείνει άλλη λύση για την Ελλάδα από το να εγκαταλείψει το ευρώ».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ