12/04/2021

Φυσικά και η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ

Array

newego LARGE t 420 51219548 type12128Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Πέτερ Ραμσάουερ δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη…
σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της χώρας του.
“Φυσικά και η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ”, δήλωσε ο Ραμσάουερ μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας. “Αν και πρέπει να το πούμε, δεν είναι αυτή η λύση όλων των προβλημάτων”, πρόσθεσε.
Πρόκειται για τον δεύτερο Γερμανό υπουργό, μετά τον Φίλιπ Ρέσλερ, που αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Και οι δύο υπουργοί είναι μέλη μικρών κομμάτων, εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ.
Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απλώς προειδοποίησε πριν από δέκα ημέρες την Ελλάδα ότι πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να τηρήσει τους όρους του σχεδίου διάσωσης στο οποίο έχει συμφωνήσει.
“Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι πλέον πρόθυμο να πληρώσει, και αυτό θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες, προσωπικά πιστεύω ότι η Γερμανία δεν πρέπει να χορηγήσει άλλα χρήματα”, επισήμανε ο Ραμσάουερ και πρόσθεσε πως “τότε δεν θα μείνει άλλη λύση για την Ελλάδα από το να εγκαταλείψει το ευρώ”.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ