10/04/2021

Καταγγέλει και ο Βουδούρης την εκχώρηση της ΑΤΕ… δεν τολμά όμως να θίξει τον "σύντροφο"…

Array

bouΔιαφορετική θέση εκφράζει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης από την επίσημη θέση του κόμματος του για την πώληση του υγιούς κομματιού της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής προς τον υπουργό Οικονομικών κάνει λόγο για «αναντιστοιχία μεταξύ των κυβερνητικών δεσμεύσεων, των αναγκών του πρωτογενούς τομέα, των συμφερόντων του Ελληνικού δημοσίου αφενός, και των αποφάσεων που ανακοινώθηκαν σχετικά με την ΑΤΕ αφετέρου, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας» και προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση επέλεξε να αποφασίσει για το θέμα της ΑΤΕ χωρίς διαβούλευση και χωρίς να τεθεί υπόψη της Βουλής. Η οδός αυτή είναι τυπικά νόμιμη αλλά βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την πολιτική και ηθική απαίτηση τα κομβικά θέματα που άπτονται στις ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή σε εκχώρηση δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά συμφέροντα, να έχουν την αξιολόγηση και την διαφάνεια που επιτρέπει η κοινοβουλευτική διαδικασία».

Παράλληλα ο Οδυσσέας Βουδούρης στην ερώτηση του υπενθυμίζει την προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, στην οποία τόνιζε ότι «η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει. Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση. (…) Υπάρχουν περίπου 7 δισ. € που θα παραμείνουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική» ενώ σημειώνει ότι στην προγραμματική συμφωνίατων τριών κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας αναφέρεται «η ανακαιφαλαιοποίηση και η εξυγίανσή της ΑΤΕ και η διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης».

«Είναι κοινός τόπος ότι η Αγροτική Τράπεζα είναι το βασικό στοιχείο του δημοσίου τραπεζικού πυλώνα, που συνέβαλε καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας, έχοντας το μεγαλύτερο δίκτυο κάλυψης στην επικράτεια, ιδιαίτερα στην Ελληνική περιφέρεια, και διαθέτοντας εξειδικευμένη γνώση στα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα. Διαθέτει 1 δισ. € ακίνητη περιουσία, που συνδέεται μέσω υποθηκών με το 75% της καλλιεργήσιμης γης της χώρας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ