Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
Array

Συλλήψεις 1.130 παράνομων μεταναστών στην Αθήνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20120805-135244.jpgΣυνολικά 1.130 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς». Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα.
Πραγματοποιήθηκαν 52 κατ’ οίκον έρευνες παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών και προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) 4.900 αλλοδαποί.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης συνεχίζονται και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Βάθης, στο Πεδίον του Αρεως και στην Ομόνοια.
Με την επιχείρηση «Ξένιος – Ζευς» στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, τόνισε το Σάββατο σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας. Η επιχείρηση άρχισε με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.
Όποιος αποπειράται να εισέλθει στη χώρα μας παράνομα, θα απωθείται στη μεθοριακή γραμμή, αλλά και αν ακόμα καταφέρει να εισέλθει ο ανέξοδος τουρισμός Έβρος-Αθήνα σταματάει εδώ, παρατήρησε χαρακτηριστικά. Οπως είπε, κάθε τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής εντέλλεται και θα εφαρμόζει αυστηρά τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος 3386/2005 για την έκδοση διοικητικής απόφασης απέλασης κράτησης και δεν θα επιτρέπει την κάθοδο στην πρωτεύουσα ή σε άλλες πόλεις.
Naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ