Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
Array

Πάνε για συνένωση οι χώρες του Κόλπου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20120805-162742.jpgΟι υπουργοί Εξωτερικών των έξι κρατών του Κόλπου θα συναντηθούν το Σεπτέμβριο για να συζητήσουν ένα σχέδιο για την ενοποίηση των χωρών τους, όπως μετέδωσε το αγγλόφωνο πρακτορείο ειδήσεων Arab News της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Αμπντάλα είχε προτείνει τον προηγούμενο Δεκέμβριο να προχωρήσει το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου στο οποίο συμμετέχουν εκτός από τη χώρα του το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν, «στο στάδιο της ένωσης σε μια μόνο οντότητα» για να απαντήσει στις εξεγέρσεις που σημειώνονται στο αραβικό κόσμο και στην απειλή από το Ιράν.
«Η πρωτοβουλία να προχωρήσουμε σε μια ένωση του Κόλπου θα συζητηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου όταν συναντηθούν τον επόμενο μήνα», δήλωσε ο Αμπντουλατίφ αλ Ζαγιάνι, γενικός γραμματέας του οργανισμού σύμφωνα με το Arab News.
Ο Ζαγιάνι πρόσθεσε ότι η επιτροπή που είχε σχηματιστεί τον Δεκέμβριο για να εξετάσει ένα σχετικό σχέδιο έχει ολοκληρώσει το έργο της και μια έκθεση έχει κατατεθεί στους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ