Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
Array

Στον εισαγγελέα ο Υπουργός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

590 fba332462ebc2d63662b65358e0086c4Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης. Κατέθεσε στον εισαγγελέα, Αθανάσιο Κατσιρόδη, τα ευρήματα του υπουργεία σχετικά με παραβατικότητα σε θέματα είσπραξης συντάξεων.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:
 
«Το τελευταίο διάστημα μετά από τις ηλεκτρονικές και άλλες διασταυρώσεις που διενεργεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας εντοπίζουμε μεγάλα δείγματα παραβατικότητας. Θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι τέλος του χρόνου, θα έχουν εντοπιστεί άπαντες. Αυτοί που συλλαμβάνονται, οποιαδήποτε συμμετοχή κι αν έχουν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, θα υποστούν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης. Γι’ αυτό λοιπόν σηκώνω το θέμα πάρα πολύ ψηλά και έρχομαι στον Άρειο Πάγο για να δώσω στον αντιεισαγγελέα όλα τα ευρήματα και να γίνουν οι δέουσες δικαστικές και ποινικές ενέργειες οι οποίες είναι απαραίτητες. Τίποτε δεν θα σταματήσει από δω και πέρα το υπουργείο και την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων, οι οποίες συνιστούν μία από τις κύριες αιτίες που τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας αιμορραγούν πάρα πολλά χρόνια.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι στο επόμενο σύντομο διάστημα θα καταθέσω νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας θα υπάρξει μια ήπια μεταχείριση σε όλους όσους σήμερα λειτουργούν κάτω από αυτό το παραβατικό καθεστώς εφόσον έρθουν μόνοι τους και σταματήσουν να παίρνουν προνοιακά επιδόματα ή συντάξεις και αρχίσουν και επιστρέφουν τα λεφτά πίσω. Στην αντίθετη περίπτωση, αν δεν το κάνουν, μέχρι το τέλος του χρόνου που θα τους γνωρίζουμε όλους με όνομα, επίθετο και διεύθυνση, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει πάνω τους και θα είναι βαρύς. Το πάρτι που γινόταν μέχρι σήμερα θα τελειώσει οριστικά.»
Πηγή: enikos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ