Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
Array

Aυτός είναι ο Γάλλος βουλευτής που ζήτησε την αποπομπή Γιούνκερ λόγω των δηλώσεων του για την Ελλάδα !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

cebdceb9cebacebfcebbceac cebdcf84ceb9cf80cf8ccebd ceb5cebdceb9ceaccebdΟνομάζεται Νικολά Ντιπόν-Ενιάν και είναι βουλευτής του γαλλικού κοινοβουλίου.

Γιατί έχει πάνω τα βλέμματα της δημοσιότητας; Επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ζήτησε την αποπομπή του για “ανικανότητα” επειδή δήλωσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν “διαχειρίσιμη”!

“Αυτό το απλό επίθετο (σ.σ. η λέξη “διαχειρίσιμη”) είναι μια ομολογία αποτυχίας για αυτόν που επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους εδώ και τρία χρόνια ότι δεν προβλέπεται έξοδος της Ελλάδας”, γράφει ο Ντιπόν-Ενιάν που είναι και πρόεδρος ενός μικρού κόμματος που έχει ιδρύσει ο ίδιος.

“Μέσα στο κατακαλόκαιρο ο Ζαν Κλοντ-Γιούνκερ ομολογεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να πενθήσουν το ευρώ (…) Κάλλιο αργά παρά ποτέ (…) Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξεχνάμε σε πόσα βάσανα υπέβαλαν αυτοί οι αγιατολάχ του ενιαίου νομίσματος τους Έλληνες και τι ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή να επιφέρουν στους Ιταλούς και τους Ισπανούς”, τονίζει.

“Στους λαούς της Ευρώπης δεν αξίζει να υφίστανται κι άλλο τη διστακτικότητα αυτών των ανεύθυνων (…) Από τη μεριά μου, κρίνω διαχειρίσιμη την αποπομπή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για ανικανότητα”, καταλήγει.

Η δήλωση Γιούνκερ που άναψε φωτιές, έγινε σε συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι, στην οποία χαρακτήρισε “διαχειρίσιμη αλλά όχι επιθυμητή” την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ