Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
Array

Για άλλη μία φορά η Κατερίνα Ακριβοπούλου δίδαξε δημοσιογραφία. Μαζί και ο Λ. Καλαρρύτης από τα Επίκαιρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20120809-202813.jpg“Παπανδρέου και Τρόικα δρομολόγησαν την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων προς όφελος των ξένων τοκογλύφων”. Όχι των μικροεπενδυτών, των τοκογλύφων που “ξεπούλησαν”.
Συνέντευξη στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ με πολλούς αποδέκτες
Συνέχεια με πολλαπλές προεκτάσεις παίρνει πια η Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Προκόπη Παυλόπουλου για το «κούρεμα» των ομολόγων, την οποία πρώτοι αναδείξαμε στο Olympia.
Η συνέχεια αυτή δόθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, και στην εκπομπή της –πραγματικά κορυφαίας- δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου, η οποία έχει δώσει πολλαπλά και διαχρονικά δείγματα –και γιατί όχι «δήγματα»- γραφής και λόγου ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα από εντολές αφεντικών και νταβατζήδων όταν είναι να κάνει τη δημοσιογραφική της δουλειά. Στην συζήτηση συμμετείχε και ο Διευθυντής των «Επικαίρων» Λάμπρος
Καλαρρύτης που επίσης έχουν αναδείξει το θέμα αυτό.
Θυμίζουμε ότι η Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Προκόπη Παυλόπουλου αφορά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους –κοινώς «κούρεμα»- μέσω του PSI καθυστέρησε εσκεμμένα επί 18 ολόκληρους μήνες. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα οι ξένες τράπεζες -κυρίως γαλλικές, γερμανικές και αγγλικές- αγαπημένα «παιδιά» της Τρόικας, «ξεφορτώθηκαν» τα ελληνικά ομόλογα που είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους και τα «φόρτωσαν» στις ελληνικές τράπεζες και, ιδίως, στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία. Έτσι όταν ήρθε η ώρα του «κουρέματος» την απομείωση της αξίας υπέστησαν οι ελληνικές τράπεζες και τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, τα οποία είχαν αγοράσει τα ομόλογα όχι με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων αλλά ύστερα από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος!! Κύριε Προβόπουλε «πες αλεύρι»…
Ως εδώ τα γεγονότα ήταν γνωστά, τα είχαμε γράψει στο Olympia. Το καινούργιο, που αποκάλυψε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην Κατερίνα Ακριβοπούλου, είναι ότι έχει ήδη στοιχεία στα χέρια του. Τα στοιχεία λοιπόν που είχε αποκρύψει το δίδυμο Βενιζέλου – Σαχινίδη το 2011 ο Παυλόπουλος τα είχε από την BIS, την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Από τα στοιχεία λοιπόν αυτά -τα είχαμε αναφέρει από το Μάρτιο του 2012 στο Olympia-προκύπτει ότι πριν τη κρίση δανεισμού της Ελλάδας οι αλλοδαπές τράπεζες κατείχαν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα αξίας 143 δισ. ευρώ. Και κατά το «κούρεμά» τους οι ως άνω τράπεζες κατείχαν πια μόλις 23 δισ. ευρώ! Δηλαδή «πρόλαβαν» και «ξεφορτώθηκαν» οι ερίφηδες ελληνικά ομόλογα ύψους 120 δισ. ευρώ, ώστε το «κούρεμά» τους να γίνει σε βάρος όχι φυσικά των τραπεζών αλλά κατά κύριο λόγο των ελληνικών τραπεζών και των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
Και εδώ ακριβώς ο Προκόπης Παυλόπουλος «ξεφούρνισε» το καλλίτερο. Είπε ότι ένα μεγάλο μέρος από τα 120 δισ. ομόλογα που ξαναγύρισαν στην Ελλάδα από τις ξένες τράπεζες «φορτώθηκαν», όπως είπαμε πριν, στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία. Τούτο συνέβη επειδή η Τρόικα, σε «αγαστή» συνεργασία με το δίδυμο της εθνικής συμφοράς «Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου», αποφάσισε το «κούρεμα» καθυστερημένα για χάρη των ξένων τραπεζών. Δηλαδή για να «ξεφορτώσουν τη σκαρταδούρα». Άρα η Κυβέρνηση Α. Σαμαρά, και κυρίως ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, έχουν ένα τεράστιο διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια τους έναντι της Τρόικας. Όπως στα πλαίσια του PSI αποφασίσθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών –και ορθώς- για να μην καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έτσι η Κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί και πρέπει να απαιτήσει από την Τρόικα ένα είδος «ανακεφαλοποίησης» και των Ασφαλιστικών μας Ταμείων. Γιατί πως είναι δυνατό να προστατεύονται μόνο τα χρήματα των τραπεζών, όχι όμως και τα χρήματα των ασφαλισμένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, που τόσα χρόνια τα κατέβαλαν δραχμή-δραχμή, ευρώ-ευρώ; Κατά πως έλεγε μάλιστα στη συνέντευξη ο Προκόπης Παυλόπουλος σε μια τέτοια απαίτηση απέναντι στην Τρόικα η Κυβέρνηση έχει υπέρ της τις αρχές του κοινωνικού κράτους και της κοινοτικής αλληλεγγύης, που αποτελούν πυλώνες του όλου ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Άντε μετά από αυτά ο Γ. Στουρνάρας να μη δώσει τα στοιχεία που ζήτησε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Και, πολύ περισσότερο, άντε να μην γίνει αξιοποίηση ενός τόσο σημαντικού διαπραγματευτικού όπλου, το οποίο αποτελεί σωτηρία για τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους εξαθλιωμένους ασφαλισμένους, που είδαν τον ιδρώτα μιας ζωής να γίνεται καπνός ελέω Τρόικας και του διδύμου της εθνικής συμφοράς «Γ. Παπανδρέου – Γ. Παπακωνσταντίνου».
Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα»! Και έχετε κάθε λόγο να το πραγματοποιήσετε για να αναδείξετε επιπλέον τα οικονομικά εγκλήματα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και να δείξετε πόσο διαφέρετε από τις αθλιότητές της. Πέραν αυτού θα συμβάλετε και στο μεγάλο έργο του ηρωικού Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη. Σκεφτείτε το καλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ