Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
Array

Οι πολιτικοί μας δεν ξεχνούν τις υποσχέσεις τους. Το παράδειγμα της Αγροτικής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ceb1ceb3cf81cebfcf84ceb9cebaceaecebeceb5cf80cebfcf8dcebbceb7cebcceb1Φώτης Κουβέλης: Διαβάζοντας τις προηγούμενες ημέρες τα σενάρια για πώληση της ΑΤΕ σε ιδιωτική Τράπεζα, με αγωνία ρώτησε σχετικά τον κ. Κουβέλη αν υπάρχουν τέτοιες προθέσεις από πλευράς της κυβέρνησης και των τριών αρχηγών. Και ο κ.Κουβέλης, με απόλυτη έμφαση και με μια φρασεολογία που δεν την συνηθίζει αλλά για να τονίσει τη διάψευση, του είπε:Μην τ’ ακούς αυτά… Είναι μαλακίες! Δεν ισχύουν…”.

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Παίζουν με τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων παραγωγών και μικρομεσαίων όσοι μιλάνε για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης», τόνισε και αναρωτήθηκε πως θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις και οι αποταμιεύσεις τους, αν δεν στηριχθούν οι Τράπεζες, μεταξύ αυτών και η Αγροτική (ΑΤΕ), με τα 50 δισ. ευρώ (τα 25 τα πήραμε), που προβλέπει η δανειακή σύμβαση.

Αντώνης Σαμαράς: «Για εμάς η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας, που δεν πρέπει να κλείσει, γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση»

Είναι αυτό που πολύ εύστοχα παρατήρησε ο συγγραφέας Γ. Ιωάννου όταν έπαιρνε το μέρος των πολιτικών διαψεύδοντας ότι ξεχνούν αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις υποσχέσεις μας – θα τις θυμόμαστε πάντα με νοσταλγία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ