Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
Array

21χρονος δουλέμπορος…Θα δηλώσει ανήλικος !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

altΣυνελήφθη στη Σούρπη Μαγνησίας ενώ ο ”ανήλικος” επιτέθηκε στους Αστυνομικούς …Αυτοί περπατάνε με σκυμμένο κεφάλι κ.Τσουκαλά ;
Λέτε να τρέξουν να τον δηλώσουν ανήλικο και αυτόν τον εγκληματία;
Συνελήφθησαν στη Σούρπη Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, οκτώ συνολικά αλλοδαποί για τα αδικήματα της παράβασης της Νομοθεσίας Περί Αλλοδαπών, τη κλοπής, της απλής σωματικής βλάβης και της αντίστασης.
Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αφγανιστάν, δύο υπηκόους Ιράκ, έναν υπήκοο Συρίας και έναν υπήκοο Παλαιστίνης, ηλικίας 27,21,22,28,21,19,19 και 24 ετών αντίστοιχα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: «την 24-07-2012 ο 21χρονος συλληφθείς, υπήκοος Ιράκ, παραμένων στη χώρα μας στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, αφού έκλεψε στην Αθήνα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 28χρονου Αλβανού, μετέβη στη συνοριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας όπου και παρέλαβε τους υπόλοιπους επτά συλληφθέντες αλλοδαπούς, τους οποίους και προώθησε στο εσωτερικό της χώρας.
Στη συνέχεια, απογευματινές ώρες της ιδίας ημέρας (24-07-2012), στη Νέα Εθνική Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, σε γενόμενο σήμα στάσης αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα συνεχίζοντας την πορεία του.
Ακολούθησε κατάλληλα σχεδιασμένη αστυνομική επιχείρηση καταδίωξης η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 21χρονου Ιρακινού διακινητή και των άλλων επτά αλλοδαπών, παράνομα εισερχομένων στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο 21χρονος διακινητής επιτέθηκε με τα χέρια του σε αστυνομικό, χτυπώντας τον σε διάφορα σημεία του σώματός του προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψη του, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων πενήντα ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι άλλοι επτά συλληφθέντες αλλοδαποί είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 έως 2.500 δολλαρίων ο καθένας στις χώρες καταγωγής τους για να μεταφερθούν έως την Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου στη συνέχεια τους παρέλαβε αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, έναντι χρηματικού ποσού 1.500 δολλαρίων από τον καθένα και τους μετέφερε σε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής σημείο του ποταμού Έβρου μέσω βάρκας, προκειμένου στη συνέχεια να παραληφθούν από τον 21χρονο υπήκοο Ιράκ και να προωθηθούν έως την Αθήνα.
Επίσης, κατασχέθηκε και το αφαιρεθέν Ι.Χ. αυτοκίνητο προκειμένου να αποδοθεί στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού».
Αναρτήθηκε από Βετεράνος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ