Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
Array

Υγειονομική βόμβα χαρακτηρίζουν το κέντρο μεταναστών στην Ξάνθη οι αστυνομικοί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ως μια υγειονομική βόμβα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκραγεί χαρακτρηρίζουν σε επιστολή τους οι συνδικαλιστές Αστυνομικοί της Ξάνθης την πρώην Αστυνομικής Σχολής της πόλης που έχει μετατραπεί πλέον σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.
Η επιστολή απευθύνεται στον κ. Αθανάσιο Ζαρκαδούλα, αστυνομικό διευθυντή υπεύθυνο στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Ξάνθη και οι αστυνομικοί επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως απαιτείται η άμεση υγειονομική εξέταση όλων των κρατούμενων στην Αστυνομική Σχολή, μετά και τα κρούσματα μολυσματικών ασθενειών που παρουσιάστηκαν.
Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Τις τελευταίες μέρες εμείς οι αστυνομικοί που υπηρετούμε στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, υποδεχτήκαμε 140 αστυνομικούς από όλη την Β.Ελλάδα οι οποίοι ξαφνικά κλήθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους.
Εκλήθησαν να εκτελέσουν υπηρεσία στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων που από σχολειό εν μία νυκτί έγινε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών χωρίς όπως πληροφορούμαστε (πέραν όλων των υπολοίπων) να έχει ληφθεί μέριμνα για την υγειονομική εξέταση των κρατουμένων – φιλοξενουμένων. Ακόμα όμως και να είχε ληφθεί μέριμνα, οι συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή στους θαλάμους φύλαξής τους, ελέω της έλλειψης οργάνωσης και υποδομών , καταστούν το όλο συγκρότημα «υγειονομική βόμβα».
Με λύπη μας για τον οργανισμό μας πληροφορηθήκαμε ότι ούτε τα πιο απλά (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά ) χορηγήθηκαν στους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί.
Επειδή τουλάχιστον για εμάς η ασφάλεια αλλά και οι υγιεινή των συναδέλφων μας είναι πρωτίστης σημασίας ζητάμε την πλήρη εφαρμογή του Π.Δ 45/2008 όπως και την άμεση υγειονομική εξέταση των κρατούμενων παράνομων μεταναστών.» [www.thrakitoday.com]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ