Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
Array

Μετά την Αλέκα Παπαρήγα και ο κύριος Μπογιόπουλος αθωώνει τον Παπανδρέου και την συμμορία του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20120908-171144.jpg“Μην αντιστέκεσαι. Δεν φταίμε εμείς, φταίει ο καπιταλισμός!”
Με τον τίτλο: “Εξεταστικές από Ουράλια μέχρι Ατλαντικό!” σε άρθρο του στον Ριζοσπάστη, ο δημοσιογράφος συμπληρώνει την απίστευτη ατάκα της ΓΓ του ΚΚΕ στο βήμα της ομομέλειας: “Δεν φταίει ο Παπανδρέου, φταίει ο καπιταλισμός”!!
Εμείς θα συμφωνήσουμε με τον κύριο Μπογιόπουλο. Αντί όμως να πιάνουμε τον πλανήτη για εξεσταστικές, γιατί δεν κάνουμε μία τόσο δα για την εταιρεία “Γερμανός”;
Έτσι για αστείο το είπαμε κύριε Μπογιόπουλε, αφού και εκεί το σκάνδαλο είναι καπιταλιστικό. Πως γίνεται όμως μια ζωή να τα κονομάνε καπιταλιστές, αντικαπιταλιστές και να πληρώνει πάντα ο μαλάκας (που δεν έχει καν το δικαίωμα να αμπελοφιλοσοφήσει).
Μα τι ρωτάω η έρμη; “Είναι τα λαμόγια ηλίθιε”… Που ως γνωστόν δεν έχουν ούτε πατρίδα,
ούτε κομματική ταυτότητα.
Διαβάστε και το άρθρο για να δείτε πως ρίχνουμε ένα ιδεοληπτικό τσιτάτο στο έγκλημα και αθωώνουμε τον εγκληματία…
Και μόλις κάνουν μια Εξεταστική για το Μνημόνιο στην Ελλάδα,
ας κάνουν και μια Εξεταστική για το Μνημόνιο στην Ιρλανδία,
μια Εξεταστική για το Μνημόνιο στην Πορτογαλία,
κι ας έχουν και έτοιμες δυο – τρεις ακόμα Εξεταστικές για τα (επερχόμενα) Μνημόνια στην Ισπανία, στην Κύπρο, στην Ιταλία κ.ο.κ.
Δεν αποκλείουμε αυτές κι άλλες τόσες Εξεταστικές να εξάγουν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, με τα οποία οι …Εξεταστές θα επιχειρήσουν (δεν υπάρχει καμία αμφιβολία) να συσκοτίσουν το βασικό, το αδιαμφισβήτητο και φυσικά το ανομολόγητο (για τα κόμματα – θεραπαινίδες του αστικού καθεστώτος) συμπέρασμα:
Οτι η κρίση – που παρεπόμενά της είναι τα Μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας χωρίς Μνημόνια –
η κρίση που επενεργεί καταστροφικά στην οικονομία και στην κοινωνία,
είναι κρίση συστημική,
είναι κρίση καπιταλιστική.
Και λειτουργεί έτσι, καταστροφικά, ανεξάρτητα, σε τελική ανάλυση, από το αν είναι πράσινο, αν είναι γαλάζιο, αν είναι γαλαζοπράσινο ή αν είναι ροζ το πολιτικό και κομματικό εκείνο μοντέλο που έχει ως στόχο τη διαχείριση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και με στόχο τη διατήρηση της αιτίας της κρίσης, δηλαδή του καπιταλισμού.
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ