10/05/2021

Αναστέλλει τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Βουλής

Array
 

Αναστέλλει τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Βουλής

Την προσωπική του απόφαση να αναστείλει από μόνος του τα καθήκοντά του αλλά όχι να παραιτηθεί της θέσης του πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής.                 

Μετά τα δημοσιεύματα, που τον εμπλέκουν σε υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» ύψους άνω των 10 δισ., στο εξωτερικό, ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την πίσω πόρτα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι θα ζητήσει από τους αντιπροέδρους της Βουλής να τον αναπληρώσουν προσωρινά  έως ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί. Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου.
Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας. Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».
newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ