10/05/2021

“Τι ή ποιος σας εμποδίζει να επαναφέρετε την προϋπόθεση του Ελληνικού γένους για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές;”

Array

cebdcf84ceb1ceb2cf81ceb7cf82cf80ceb1cf80ceb1cf83cf80cf85cf81cebfcf854

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

 Στην προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, που κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου 2012, είχε απαλειφθεί από τα απαιτούμενα προσόντα η απαίτηση για Ελληνικό γένος, όπως είχε συμβεί αντίστοιχα το 2010 και 2011.

Στις 5 Μαΐου 2012 ο τότε ΥΠΕΘΑ κ. Αβραμόπουλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σε συνέντευξη του στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” είχε δηλώσει:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σκοπεύετε να επαναφέρετε την προϋπόθεση του ελληνικού γένους για την εισαγωγή των υποψήφιων σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αυτό θα γίνει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας χώρος όπου το εθνικό στοιχείο είναι κυρίαρχο και ορίζει από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους τούς υπηρετούντες στις τάξεις του.”

Από τότε πέρασαν σχεδόν πέντε μήνες και καμιά ενέργεια δεν έγινε, για την επαναφορά της απαίτησης του ελληνικού γένους ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές.

Το γένος ως έννοια έχει να κάνει με το αίμα. Είναι δηλαδή η μία συνιστώσα του έθνους (όμαιμον) ενώ η άλλη είναι η κοινή συνείδηση της καταγωγής και ιστορίας ή εθνική συνείδηση (ομόψυχον).

Το έθνος είναι έννοια διαχρονική: του χθες, του σήμερα και του αύριο.

Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, η έννοια του έθνους τείνει να εξαλειφθεί και αντί αυτής χρησιμοποιείται μόνο η λέξη «λαός».

Τι ή ποιος σας εμποδίζει κ. Παναγιωτόπουλε να επαναφέρετε την προϋπόθεση του Ελληνικού γένους για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές;

Καλούμε τον κ. ΥΠΕΘΑ να επαναφέρει άμεσα στα απαιτούμενα προσόντα την απαίτηση του Ελληνικού γένους, για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές και επιτέλους να διορθώσει ένα τραγικό σφάλμα, με πολλαπλές προεκτάσεις και κινδύνους που ελλοχεύουν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ