14/05/2021

Ο Υφυπουργός των πέντε ημερών, η green peace και το ελληνικό γάλα…

Array

Tον θυμάστε τον υφυπουργό των 5 ημερών, τον επιφανή αντιστασιακό – επιχειρηματία – οικολόγο Γιώργο Βερνίκο; Που παραιτήθηκε επειδή αγνοούσε ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να έχουν εταιρείες offshore (επιλογή Βενιζέλου);
Θυμηθήκαμε τη διασκεδαστική ιστορία του επειδή ο δραστήριος αυτός άνθρωπος είναι και πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της GreenPeace και αξιοποιεί την αίγλη της διεθνούς οργάνωσης για να δείξει… οικολογικές ευαισθησίες!
Και προφανώς δεν είναι ώρα να θυμηθούμε τη θέση της Green Peace στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας…
Πριν από λίγες μέρες διοργάνωσε event μπροστά από ένα εργοστάσιο Ελληνικής Εταιρείας (ΔΕΛΤΑ) λέγοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εισαγόμενες ζωοτροφές! Ενθάρρυνε, υποτίθεται, τη βιομηχανία να επιβάλει στους αγελαδοτρόφους να χρησιμοποιούν ελληνικές ζωοτροφές.
Λες και κάποιο βουλγαρικό γάλα από αγελάδες που τρώνε ελληνικές ζωοτροφές είναι ελληνικό!
Η εκδήλωση έκλεισε ουσιαστικά για κάποιες ώρες το εργοστάσιο, δεν μπορούσαν να φύγουν τα φορτηγά που ήταν έτοιμα να προμηθεύσουν γάλα στις απομακρυσμένες περιοχές, αφού σφράγισαν όχι μόνον την κανονική είσοδο αλλά και την ασφαλείας, που πρέπει να είναι ελεύθερη για όποια έκτακτη περίπτωση κινδύνου…
Το ωραίο, όμως, είναι ότι την επομένη μέρα η ίδια καλή οργάνωσή του, όπου προεδρεύει ο οικολόγος – επιχειρηματίας, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τη ΔΕΛΤΑ επειδή ανταποκρίνεται και «επενδύει σε ελληνικές μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές».
Τι λέτε, ρε παιδιά, τέτοια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των αγελάδων;
Τόση εμμονή για γαλακτοβιομηχανίες δεν εμφανίζει κανένα τμήμα της GreenPeace στον κόσμο.
Αλλά μόνον στην Ελλάδα προεδρεύει επιχειρηματίας που το 2004 είχε ανακοινώσει ότι θα κινηθεί επιχειρηματικά προς τη γεωργία,προκειμένου «να επωφεληθεί των νέων ευκαιριών και να επενδύσει στον μεγάλο χώρο της γεωργικής βιομηχανίας, όπου υπάρχουν δυνατότητες σημαντικής και άμεσης κερδοφορίας».
Τι συνέβη μετά, το θυμούνται καλά όσοι ασχολούνται με το Χρηματιστήριο…
Αναγνώστης
vernicos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ