12/05/2021

Αυτοί είναι οι νέοι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Array
 

Αυτοί είναι οι νέοι  πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Εντός των ημερών απολογούνται συμπληρωματικά όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν Μολντεχάουερ, οΓιάννης Σμπώκος– άλλοτε δεξί χέρι του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο επιχειρηματίας Νικόλαος Καρατζάς, ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος, και ο επιχειρηματίας Φώτης Αρβανίτης είναι τα πέντε νέα πρόσωπα που προστίθενται στη λίστα των κατηγορουμένων στην υπόθεση των μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Ήδη, για τα πρόσωπα αυτά ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής απέστειλε σήμερα το πρωί κλήσεις προς απολογία, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να απολογηθούν συμπληρωματικά όλοι οι κατηγορούμενοι (προφυλακισμένοι και μη) που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις διαδρομές του «μαύρου» πολιτικού χρήματος. Μεταξύ αυτών ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος τουΒίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή, ο ξάδελφος του Νίκος Ζήγρας κ.α
Την Γκούντρουν Μολντεχάουερ, πρώην σύζυγο του προφυλακισμένου υπουργού φέρνουν ενώπιον του ανακριτή αρκετά στοιχεία, όπως η αποκάλυψη του εξαδέλφου του κ. Τσοχατζόπουλου Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι για να δώσει το διαζύγιο στον πρώην υπουργό η τότε σύζυγός του είχε εισπράξει 500.000 ευρώ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και ότι η Γκούντρουν Μολντεχάουερ γνώριζε όλες τις δραστηριότητες του τότε συζύγου της.Εντύπωση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι η ίδια το 2008 κατέθεσε ποσό 50.000 ευρώ σε λογαριασμό του επίσης προφυλακισμένου επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη και μάλιστα με δικαιούχο ιταλική υπεράκτια εταιρεία, η οποία είχε δεχτεί «μαύρα» εμβάσματα ύψους τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ από άλλες υπεράκτιες εταιρείες με έδρα πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τον Γιάννη Σμπώκο –πρώην στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλοστο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρνουν μεταξύ άλλων οι ιδιόχειρες σημειώσεις του πρώην υπουργού στο περιβόητο ημερολόγιο του από τον οποίος ζητά είτε απεγνωσμένα είτε επιτακτικά να του επιστρέψει μεγάλα χρηματικά ποσά.
Οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων που κατέληξαν στην οικογένεια Τσοχατζόπουλου ενώ στον επιχειρηματίας Νικόλαο Καρατζά ο πρώην υπουργός φέρεται να επένδυσε μαύρο πολιτικό χρήμα με την αγορά μετοχών του ΙΑΝΟΥ.
newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ