6/05/2021

Η Κύπρος νέα πηγή ενέργειας για την Ευρώπη

Array
 

Η Κύπρος νέα πηγή ενέργειας για την Ευρώπη

Η πρόσφατη ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου ενός της ΑΟΖ της Κύπρου, σε συνδυασμό με την προοπτική αξιοποίησης άλλων κοιτασμάτων στην περιοχή, διανοίγουν νέες προοπτικής και δίνουν νέα ώθηση στο ρόλο της Κύπρου στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.

Ο κ. Συλικιώτης μίλησε σήμερα στη Λάρνακα, σε συνέδριο για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, με θέμα το μέλλον της κυπριακής ενεργειακής βιομηχανίας, σύμφωνα με το Sigmalive.gr.
Η στρατηγική θέση της Κύπρου στη Μεσόγειο, τόνισε, «σε συνδυασμό με τα πρόσφατα ευρήματα φυσικού αερίου στην περιοχή και τους σχεδιασμούς για την εξαγωγή τους, μπορούν να συμβάλουν στην εξέλιξη της χώρας μας σε έναν εναλλακτικό και πλήρως ευέλικτο διαμετακομιστικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου για την ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο».
Ο κ. Συλικιώτης αναφέρθηκε επίσης στις μελέτες που διεξάγονται σήμερα για την εγκατάσταση υποθαλάσσιου αγωγού για τη μεταφορά των γηγενών αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Κύπρο, για χρήση αρχικά στην ηλεκτροπαραγωγή, καθώς και την ήδη ειλημμένη απόφαση για τη δημιουργία Τερματικού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου στην Κύπρο.
Ως προς το τελευταίο, είπε ότι «μπορεί να αποτελέσει την αναγκαία περιφερειακή ενεργειακή υποδομή, συμβάλλοντας στη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού της Ευρώπης, καθώς και για την ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας».
Τέλος,  αναφορά έκανε και  στο Σχέδιο Δράσης που υλοποιείται για την επίτευξη των δεσμευτικών στόχων της Κύπρου για αύξηση της συνεισφοράς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο 13% της συνολικής τελικής κατανάλωσης ενέργειας, μέχρι το 2020.
newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ