15/05/2021

Ανήκομεν εις την δύσιν, αλλά επεκτεινόμαστε προς την Ανατολή,

Array

image024Το ανήκομεν στην δύση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα έπρεπε να είναι, στηριζόμαστε στην δύση και επεκτεινόμαστε στην Ανατολή.

Δεν είμαι εναντίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντίθετος είμαι ένθερμος υποστηρικτής του ανείκομεν στην δύση, όχι όμως με την έννοια του υπόδουλου του εγκλωβισμένου ή του ζητιάνου της δύσης, αλλά με την έννοια του ισότιμου μέλλους ενός κλαμπ κρατών τα οποία τουλάχιστον μέχρι σήμερα είναι τα πρότυπα όλων σχεδόν των κρατών του κόσμου.

Οι Έλληνες μάλλον νόμιζαν ότι το ανήκομεν στην δύση σήμαινε ότι κοιτάμε μόνο προς την δύση και εξαρτιόμαστε μόνο από αυτήν κατά ένας τρόπο εξασφάλισης και εφησυχασμού, πράγμα που τελικά μας οδήγησε σε ένα αντιπαραγωγικό  οχαδερφισμό πλήρους πνευματικής νέκρωσης και κατά συνέπειας οικονομικής φτώχειας.

Χωρίς επιφύλαξη μπορώ να πω ότι σχεδόν είχαμε φτάσει στο σημείο να μισούμε όποιον μιλούσε για πλούτο δημιουργία και πατρίδα.

Σήμερα εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι απόλυτη ανάγκη να στερεώσουμε την σχέση μας με την δύση και να στρέψουμε το βλέμμα μας προς ανατολάς.

Ο φυσικός χώρος ανάπτυξης για την Ελλάδα είναι η ανατολική μεσόγειος και η ενδοχώρα της, Τουρκία, Συρία, Λίβανος Κτλ Κτλ.

Όποτε οι Έλληνες στράφηκαν προς την Ανατολή δοξάστηκαν και μεγαλούργησαν.

Αν δούμε και την Τουρκία σήμερα, ένας από τους κύριους λόγους της ανόδου της είναι η στροφή της προς την Ανατολή.

Ίσως φανεί λίγο υπερβολή: Η ανατολή μας περιμένει να την ξενακατακτίσουμε, όχι βέβαια με όπλα ως τύραννοι, αλλά ως πολιτισμός και οικονομικός συνέταιρος.

Για τα επόμενα 10 -20 -30 -50 χρόνια, όταν θα μιλούμε για ευκαιρίες και ανάπτυξη θα εννοούμε τις χώρες της ανατολής.

Η Ελλάδα έχει περισσότερες ευκαιρίες να δραστηριοποιηθεί και είναι περισσότερο αποδεικτή στην περιοχή αυτή από ότι η Τουρκία, γιατί η Τουρκία επιδεικνύει ένα απροκάλυπτο θράσος το οποίο δεν είναι εύκολο να αποδεχτούν οι μέχρι χθες υπόδουλοι της και μπορεί να είναι τώρα αποδεικτή από τους άραβες λόγο των πολιτικών ανακατατάξεων, όμως μόλις αυτοί οι λαοί βρουν τον δρόμο τους και την εθνική τους αυτοπεποίθηση θα αποστραφούν όπως είναι φυσικό τον πρώην δυνάστη τους ο οποίος σχεδόν ευθέως μιλά για Οθωμανική αυτοκρατορία.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ