14/05/2021

Δεν γνωρίζουν ακόμα πόσα κινητά πληρώνουμε στο Δημόσιο!

Array

kinito 540 355Όταν το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει ότι μπορεί να απαντήσει ΜΟΝΟ για το ίδιο πόσα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί του και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι φυσικό να απελπίζεται κανείς.

Σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Μανιτάκης, απάντησε εγγράφως, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν διαθέτει στοιχεία ούτε για το που έχουν διατεθεί κινητά τηλέφωνα ούτε για το συνολικό κόστος. Απαντά μόνο για το δικό του Υπουργείο.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κινητά διαθέτει μόνον η πολιτική ηγεσία με απεριόριστο χρηματικό ποσό κλησεων (Υπουργός, Υφυπουργός, Γενικός Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας), η συνοδεία του Υπουργού, ο οδηγός του, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού με όριο επίσης 65 ευρώ, το γραφείο τύπου του Υπουργού με ανώτατο όριο κλήσεων όλων τα 65 ευρώ , ο διευθυντής του Γραφείου τύπου του Υφυπουργού με ανώτατο όριο κλήσεων τα 60 ευρώ, μετακλητός υπάλληλος του Υφυπουργού με όριο 60 ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απάντησης προκύπτει επίσης ότι για τον μήνα Αύγουστο ο λογαριασμός :

– του Υπουργού Αντώνη Μανιτάκη ανήλθε στο ποσό των 149,62 €

– του Υφυπουργού Μανούσου Βολουδάκη ανήλθε στα 256,65 €

– του Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

στα 188,44 €

– της ασφάλειας του Υπουργού στα 59,03 €

– του οδηγού του Υπουργού στα 57,70 €

– του ειδικού συμβούλου του Υπουργού στα 65 €

– του Γραφείου Τύπου στα 65 €

Σημειώνεται ότι για το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης, για το διευθυντή του Γραφείου τύπου του Υφυπουργού και για τον μετακλητό υπάλληλο επίσης του υφυπουργού, δεν είχαν εκδοθεί οι λογαρασμοί τους έως την ημερομηνία απάντησης του κ. Μανιτάκη.

Όπως αναφέρεται πάντως στην απάντηση, ήδη έχε ζητηθεί τροποποίηση με μείωση των ορίων και των ατόμων που κάνουν χρήση των κινητών του Υπουργείου.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αποκάλυψη του κ. Ψυχάρη, ο οποίος επικαλούμενος πληροφορίες του υποστηρίζει ότι στο Υπουργείο Οικονομικών κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου 685 υπάλληλοι με άγνωστο κόστος επιβάρυνσης για τον προϋπολογισμό.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ