19/04/2021

Απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί και το 2013

Array

assets LARGE t 420 54122238 type12128Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, οι συζητήσεις διακόπηκαν…

Το υπουργείο Ανάπτυξης επιδίωκε νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση των δανείων. Θαν. Σκορδάς: Οι δανειολήπτες να μην ανησυχούν για τους πλειστηριασμούς. Το υπ. Ανάπτυξης θα παρατείνει την αναβολή τους
Κόντρα… σωτηρίας για τα δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τις τράπεζες. Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι δεν τα βρίσκουν στο θέμα της ρύθμισης των δανείων των νοικοκυριών, που έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να αδυνατούν να πληρώνουν με συνέπεια τις δόσεις τους προς τις τράπεζες.
Η εικόνα της ρήξης των σχέσεων ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τις τράπεζες φάνηκε από τις χθεσινές δηλώσεις των υφυπουργών Θανάση Σκορδά και Νότη Μηταράκη για το καθεστώς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών: «Οι δανειολήπτες να μην ανησυχούν για τους πλειστηριασμούς. Το υπουργείο Ανάπτυξης θα παρατείνει την αναβολή τους», σημείωσε ο κ. Σκορδάς, ενώ είχε προηγηθεί και ο κ. Μηταράκης, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει το καθεστώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, οι συζητήσεις διακόπηκαν. Το υπουργείο Ανάπτυξης επιδίωκε νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση των δανείων κατηγοριών κοινωνικών ομάδων, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Μερίδα τραπεζών δεν επιθυμούσε καμία λύση στο πρόβλημα και κυρίως με νομοθετική ρύθμιση, παρά το γεγονός ότι στην Πορτογαλία συνέβη πρόσφατα, αλλά και στην Ισπανία με την καθιέρωση κώδικα ορθών πρακτικών.
assets LARGE t 420 54122234 type12128
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, τόνισε χθες ότι θα παραταθεί η αναβολή των πλειστηριασμών για τους δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώνουν με συνέπεια τις δόσεις τους προς τις τράπεζες
Το υπ. Ανάπτυξης, λένε πηγές, προκειμένου να πείσει τις τράπεζες, ήταν ανοιχτό στο να συζητήσει ακόμη και την πρόταση των τραπεζών για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, υπό προϋποθέσεις. Τράπεζες, λένε οι ίδιες πληροφορίες, επέμεναν όμως στο να μην υπάρχει νομοθετική διευθέτηση των δανείων.
Ετσι, η συνολική λύση με νομοθετική παρέμβαση «παγώνει» προς το παρόν και τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πληρωμής δόσεων ή θα πρέπει να περιμένουν μέχρι νεωτέρας… ή να απευθυνθούν στις τράπεζες για τα προγράμματα διευκόλυνσης που εφαρμόζουν.
Πάντως πηγές ανέφεραν ότι για το θέμα δεν αποκλείεται παρέμβαση και του ίδιου του πρωθυπουργού.
ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ