20/04/2021

Την Τετάρτη στη Βουλή ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Array
CA9DD89134F43DD7770B3CAD870F076C

Νέα διάσταση προσλαμβάνει η κοινοβουλευτική έρευνα για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ
και οι εξελίξεις επιταχύνονται με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, καίτοι αρχικώς ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, τελικώς θα καταθέσει την Τετάρτη το πρωί, αφού τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να επισπεύσουν την ακρόασή του, έπειτα και από την επιστολή του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, μια επιστολή η οποία εκθέτει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στην Ελλάδα με αριθμό πρωτοκόλλου και επίσημο διαβιβαστικό από τη Γαλλία αλλά ο τότε υπουργός δεν την πρωτοκόλλησε σε κανένα αρχείο».
Να σημειωθεί δε πως μέχρι σήμερα στην Επιτροπή έχουν καταθέσει όλοι οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το 2009 έως και σήμερα καθώς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και αυτός «άδειασε» τον κ. Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του.
Όμως, συνολικά τα μέλη της επιτροπής συμφωνούν ότι η κρίσιμη μαρτυρία είναι αυτή του κ. Παπακωνσταντίνου τον οποίο χαρακτηρίζουν και ως «βασικό πρωταγωνιστή» της υπόθεσης.
Ιδιαίτερη μνεία εξάλλου πρέπει να γίνει και σε μιαν άλλη τροπή της υπόθεσης, καθώς τρεις πολίτες υπέβαλλαν μήνυση κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών, κυρίων Γιώργου Παπακωνσταντίνου και. Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και κατά των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κυρίων Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, όπως και κατά του νυν επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κυρίου Στέλιου Στασινόπουλου.
Οι πολίτες και συγκεκριμένα η συνταξιούχος εφοριακός, κυρία Αλίκη Κυριακάκη και οι επιχειρηματίες, κύριος Οδυσσέας Τηλιγάδας και κυρία Ελένη Διαμαντοπούλου, δια του δικηγόρου τους κ. Γιάννη Απατσίδη, κατηγορούν τους πρώην υπουργούς και επικεφαλής του ΣΔΟΕ για σκανδαλώδεις χειρισμούς και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, της έκδοσης ψευδούς βεβαιώσεως, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.
Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, ζητείται από τον αρμόδιο εισαγγελέα να διατάξει την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου των εμπλεκομένων και να προχωρήσει στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς πρέπει να θεωρηθούν ύποπτοι για τη διάπραξη νέων αξιόποινων πράξεων. Σύμφωνα με το directnews.gr, η μήνυση κατατέθηκε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα , κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διεξάγει ήδη προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση.
protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ