13/04/2021

Έκθεση της Μόσχας, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ

Array
af9e1b02be62d55e28b0b30916f9b6f9 XL
Η Ρωσία έχει συντάξει έκθεση αναφορικά με τον σεβασμό των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εντός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διπλωματία, η οποία θεωρεί πως η εκεί κατάσταση απέχει από το να χαρακτηρισθεί «ρόδινη», την ώρα που η Μόσχα συχνά επικρίνεται από την Ουάσιγκτον για τις επιδόσεις της σε αυτόν τον τομέα.
Μία συνεδρίαση για τα προβλήματα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Δούμα (Κάτω Βουλή), στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ρωσικής διπλωματίας, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, το οποίο και συνέταξε την εν λόγω έκθεση.
Οι διπλωμάτες «υπογράμμισαν πως οι φιλοδοξίες της Ουάσιγκτον να κατέχει ηγετικό ρόλο στον τομέα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών είναι αβάσιμες, ιδίως λαμβανομένου υπ’ όψη πως η κατάσταση στον τομέα αυτό εντός των ίδιων των ΗΠΑ, απέχει από το να χαρακτηρισθεί ρόδινη».
«Κοινωνικές ανισότητες», «φυλετικές, εθνικές και θρησκευτικές διαφορές», «μεροληπτική δικαιοσύνη», «χρήση βασανιστηρίων» είναι μερικά από τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες στις ΗΠΑ που απαριθμούνται στην ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.
Η Ρωσία αποτελεί συχνό στόχο επικρίσεων από την πλευρά των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ, όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ