12/04/2021

Στη μεγάλη οθόνη ο Γιάννης Μπουτάρης

Array

851033Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθυρίδης άρχισε να παρακολουθεί τον Μπουτάρη επί 10 εβδομάδες…
κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών του 2010. Το αποτέλεσμα του πονήματος είναι το ντοκιμαντέρ «Ενα βήμα μπροστά» που προσφάτως επελέγη για να προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (14 έως τις 25 Νοεμβρίου).
Πιο συγκεκριμένα, η ταινία εντάσσεται στο τμήμα Reflecting Images: Panorama, το οποίο φιλοξενεί ταινίες που θα προκαλέσουν και θα συζητηθούν ενώ επιλέχθηκε ως έναρξη του Φεστιβάλ του Άμστερνταμ.
Με φόντο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, το «Ενα βήμα μπροστά» παρουσιάζει την προσωπικότητα του «πρωταγωνιστή» της αλλά και την ξεχωριστή κουλτούρα της πόλης του, στοχεύοντας στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και αντιφάσεων της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας σε μια κρίσιμη και αποφασιστική στιγμή.
Σύμφωνα με την παραγωγή του έργου, «προβάλλοντας μια προσωπική ιστορία στο κοινωνικό της ανάλογο, η ταινία αναζητά τη συνάφεια εννοιών όπως αδιέξοδο, κρίση, εξάρτηση, εκλογές, απόφαση, απεξάρτηση. Στις σημερινές κοινωνίες, η κρίση έχει χαρακτηριστεί συχνά σαν κρίση αξιών και η ιστορία του Γιάννη Μπουτάρη, η απεξάρτησή του, σαν αποτέλεσμα μιας ηθικής μεταστροφής μέσω της δράσης και της προσφοράς, μας δίνει το θάρρος να κοιταχτούμε στο καθρέφτη και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την αδυναμία σε δύναμη. Και τη δύναμη σε αγάπη».
Το ντοκιμαντέρ «Ένα βήμα μπροστά» θα προβληθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τον χειμώνα του 2013, ενώ τον Μάιο της ίδιας χρονιάς θα προβληθεί στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, στο πλαίσιο της θεματικής ημέρας «Μια ημέρα για την Ελλάδα – Une journée en Grèce».
zougla.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ