25/07/2021

Οι μισοί ληστές είναι αλλοδαποί… όταν οι αλλοδαποί είναι το 20% του πληθυσμού

Array

http://1.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/SbWHlvLH89I/AAAAAAAAa9s/B1ExlkHHlU4/s400/oplo77.jpgΣτοιχεία για τη συμμετοχή αλλοδαπών στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τα τηρούμενα από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ (Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας) στοιχεία το ποσοστό συμμετοχής αλλοδαπών στο έγκλημα της ληστείας κατά το 8μηνο του 2012 ανέρχεται σε 47,78% του συνόλου των δραστών ληστειών έναντι 54,21% για το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Αλλοδαποί είναι, επίσης, το 45,72% των δραστών κλοπών και διαρρήξεων κατά το ίδιο διάστημα του 2012 έναντι 44,58% για το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Ο υπουργός αναφέρει στην απάντησή του ότι το φαινόμενο της υπερσυσσώρευσης παράνομων μεταναστών στη χώρα, έχει σοβαρές επιπτώσεις στο εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας και υπογραμμίζει ότι για την ουσιαστική αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και εκδηλώνονται στοχευμένες δράσεις, οι οποίες επικαιροποιούνται δεδομένης της ταχύτητας με την οποία εξελίσσεται το κοινό και οργανωμένο έγκλημα.
Ο κ. Δένδιας αναφέρεται και στην ενίσχυση των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, των πεζών και εποχούμενων περιπολιών και του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς. Για την αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς» στην Αθήνα και την παρέβρια περιοχή, ο υπουργός υπενθυμίζει ότι σταδιακά επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της επικράτειας και ήδη τα αποτελέσματά της αξιολογούνται ως θετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ