23/04/2021

Το κείμενο – βόμβα του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας που ζητά δεσμευμένο λογαριασμό για την Ελλάδα

Array

Σύμφωνα με τις διαρροές από την Ιπποκράτους που έκανε λόγο για καμία δέσμευση που να οδηγήσει σε ταπείνωση τη χώρα, ήρθαν στο προσκήνιο σενάρια για τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού, πέρα του υπάρχοντος στην Τράπεζα της Ελλάδας, μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των πόρων προς το ελληνικό κράτος.
20121023-221901.jpg

Στις πληροφορίες μέσω του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει η λέξη ταπείνωση που δημιουργεί την εντύπωση πως οι δανειστές και οι ευρωπαίοι εταίροι δεν ζητούν μόνο την ύπαρξη ενός τέτοιου λογαριασμού, αλλά να υπάρχει εκτός Τράπεζας της Ελλάδος και η εποπτεία του να μην βρίσκεται στις ελληνικές αρχές, αλλά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή σε οποιονδήποτε άλλο φορέα της Ευρώπης.
Για αυτό το θέμα ερωτήθηκαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τα οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώσαν το θέμα και για αυτό λίγο αργότερα φανερά ενοχλημένο το ΠΑΣΟΚ εδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο που έστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση και με το οποίο θέτει ζήτημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης δεσμευμένου λογαριασμού και μάλιστα σημειώνεται πως αυτό το θέμα ο κ. Βενιζέλος το έθεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Πάντως, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν χαρακτηριστικά πως “δεν έχει σημασία τι σου στέλνουν αλλά τι απαντάς”, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως η κυβέρνηση έχει ήδη απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Πηγή:newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ