15/04/2021

Άδεια τα φαρμακεία της Κρήτης- Τραγικές ελλείψεις και απόγνωση ασθενών

Array
Άδεια τα φαρμακεία της Κρήτης- Τραγικές ελλείψεις και απόγνωση ασθενών

Τρομακτικές ελλείψεις στα φαρμακεία της Κρήτης οδηγούν σε νευρική κρίση χιλιάδες ασθενείς, που ζουν καθημερινά με την αγωνία και τον τρόμο για το αν θα βρουν το απαραίτητο σκεύασμα για τη θεραπεία τους
.

Βαριά πάσχοντες και χρόνια ασθενείς, αντικρίζουν άδεια ράφια, καθώς το αλαλούμ που προκάλεσε το νέο δελτίο τιμών, έχει προκαλέσει τρομακτικές επιπτώσεις στην αγορά φαρμάκων.

Δυστυχώς δεν έχουμε φάρμακα για να δώσουμε στους ασθενείς τονίζει στο prismanews.gr η αντιπρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Κάλια Σκουλά και ξεκαθαρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά είναι τεράστιο. Θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση με τις εταιρίες διότι δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς.

Στην Κρήτη που βρέθηκε στο … μάτι του κυκλώνα για 1,5 μήνα με τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, οι ασθενείς βιώνουν ένα νέο Γολγοθά καθώς η αντιπαράθεση των εταιριών με την πολιτεία για το νέο δελτίο τιμών, έχει οδηγήσει σε ένα άτυπο εμπάργκο στην αγορά φαρμάκων.

Φάρμακα όπως κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά δεν υπάρχουν σε επάρκεια στα ράφια των φαρμακείων.

Ο φαρμακευτικός κόσμος παρακολουθεί έκπληκτος τις κινήσεις των αρμοδίων, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών. Παράλληλα, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν τιμολογούν και συνεπώς δεν εφοδιάζουν την αγορά με όσα φάρμακα έχουν παραμείνει στην Ελλάδα.

newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ