21/04/2021

ΕΔΕΤ: Η ασφάλεια και το απόρρητο της ψηφοφο ρίας είναι εξασφαλισμένα.

Array

Με αφορμή την μετάθεση των σημερινών ηλεκτρονικών εκλογών για το Συμβούλιο Ιδρύματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1. Το πρωί της 24/10 διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι εκλέκτορες είχαν ψηφίσει πρίν από την επίσημη ώρα εκκίνησης της ψηφοφορίας, η οποία είχε οριστεί για τις 09:00 από την αρμόδια για τις εκλογικές διαδικασίες Εφορευτική Επιτροπή. Γι αυτό και η διαδικασία διεκόπη και μετατέθηκε σε ημερομηνία που θα οριστεί από τα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ.
2. Αυτό συνέβη γιατί κατά την ανάπτυξη της εφαρμογής για τη διαδικασία εκλογής στο ΔΠΘ, σφάλμα λογισμικού επέτρεψε τη δυνατότητα ψηφοφορίας προ της ορισθείσης ώρας.
3. Αυτό το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την ουσιαστική ακεραιότητα και το απόρρητο της ψηφοφορίας, καθώς τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διασφαλίσεις.
4. Το σφάλμα του λογισμικού εντοπίστηκε και διορθώθηκε την ίδια στιγμή που διαπιστώθηκε, ώστε το σύστημα Ζεύς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα και με ασφάλεια, από όσα Ιδρύματα επιλέγουν την ηλεκτρονική μέθοδο ψηφοφορίας.

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι το ως άνω περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και το απόρρητο της ψηφοφορίας. Έχουν ληφθεί όλα τα πρόσφορα μέτρα ώστε η διαδικασία να εκτελείται με την εποπτεία της εκάστοτε εφορευτικής επιτροπής, με υψηλό επίπεδο διαφάνειας και με στόχο τη διασφάλιση της δυνατότητας των εκλεκτόρων στην ελεύθερη και ακώλυτη έκφραση της εκλογικής τους προτίμησης.

http://www.grnet.gr/default.asp?pid=19&la=1&nid=201&ny=2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ