30/04/2021

Εγκαταλείπουν τα Τουρκικά πλοία το Πακιστάν δεδομένου ότι οι συμφωνίες για την ενέργεια ‘‘εγκαταλείφθηκαν’’

Array

Turkey Power AFP1

“Φέσι” φόρεσαν στην φίλη και σύμμαχο οι Πακιστανοί!

(μτφ από Χουριέτ)

Τα Τουρικά ενεργειακά πλοία ”Kaya Bey” and “Ali Can Bey,” τα οποία παρήγαγαν ενέργεια για το Πακιστάν τα τελευταία 2 χρόνια , λέγεται ότι θυα επιστρέψουν στην Τουρκία κατόπιν της ακύρωσης όλων των συμφωνιών μίσθωσης παροχής  στην περιοχή από το  Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Πακιστάν .

Οι αρχές αποφάσισαν την αναχώρηση των πλοίων αφού επιστρέψουν  το υπόλοιπο ποσό κατάθεσης από την Κυβέρνηση του Πακιστάν
Μια δήλωση από το Εθνικό Γραφείο Χρηματοδότησης (NAB ) ανέφερε ότι η 5ετής συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης του Πακιστάν και των ενεργειακών ομάδων ακυρώθηκε πριν τρία χρόνια και τα Τούρκικα πλοία τα οποία είχαν εγγυηθεί να παρέχουν 232 μεγαβατ παρείχαν μόνο 60.

Καμία διαιτησία
Η Karkey, Τουρκική αδελφή εταιρία της Karadeniz Holding, αναφέρει ότι η εν λόγω είχε τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την Κυβέρνηση του Πακιστάν που τα κατήργησε .

Σύμφωνα με την σύμβαση , τα καύσιμα τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ενέργειας θα παρέχονταν από την Κυβέρνηση του Πακιστάν αλλά δεδομένου ότι οι προμήθειες δινόντουσαν είτε καθυστερημένα είτε ήταν ανεπαρκής ήταν αδύνατον να παραχθεί το συμφωνηθέν ποσό είπε ανώτερο στέλεχος της εταιρείας.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι τα στοιχεία για την εταιρεία Karkey δεν ήταν λανθασμένα κατόπιν ελέγχου από την ΝΑΒ και η εταιρεία δεν σκέφτεται την περίπτωση διαιτησίας. Κατόπιν της ολοκλήρωσης της γραφειοκρατικής δουλειάς το πλοίο θα εγκαταλείψει την περιοχή.

Τα πλοία της  Karkey έφτασαν στο λιμάνι στο Karachi στα τέλη του 2012 αφού  κέρδισαν τον διεθνή διαγωνισμό για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το 241 μέτρων “Kaya Bey,” το οποίο είχε ενέργεια ύψους 220 μεγαβάτ , μετέφερε επίσης κοντέινερ με βοήθεια για τα θύματα της Πακιστανικής πλημμύρας .

 Η μεγαλύτερη Τουρκική επένδυση στο Πακιστάν, τα πλοία έχουν την δυνατότητα παροχής του 30% των αναγκών ενέργειας που χρειάζεται ο πληθυσμός των 18 εκ ανθρώπων στο Καράτσι όταν λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ