6/05/2021

Εβδομάδα των… Παθών λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων

Array
 

Εβδομάδα των... Παθών λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων

Για μία ακόμη εβδομάδα αναμένεται απεργιακό μπλακ – άουτ! 

Τη Δευτέρα Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ τραβούν 24ωρο «χειρόφρενο» έπειτα από απόφαση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Παράλληλα, από τη Δευτέρα με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ.
Την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και αντίστοιχα 7 του μηνός, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία , με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, «την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία». Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν δύο συλλαλητήρια. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως και το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.
Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Τις δύο αυτές ημέρες τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας.
«Χειρόφρενο» την Τετάρτη σε ταξί, ΟΣΕ και Προαστιακό, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν την ημέρα εκείνη στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα ταξί, ενώ για τρεις ώρες, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος.
Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.
Την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία.
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές παρεμβάσεων εκτός από τις απεργίες, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και στους χώρους δουλειάς.
Από το Μάιο του 2010, οπότε προωθήθηκε το πρώτο μνημόνιο, τα συνδικάτα έχουν πραγματοποιήσει περίπου 25 μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις γενικές απεργίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ