17/05/2021

ΣΥΡΙΖΑ: H κυβέρνηση μετέτρεψε την υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση σε πιστή τήρηση του μνημονίου

Array

20121103-133516.jpg“Η χρεοκοπία του μνημονίου συμπαρασύρει τους εκφραστές του, έχοντας οδηγήσει την κυβέρνηση στην πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωση”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Μόλις λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση της τρικομματικής συγκυβέρνησης κάθε υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αντικαταστάθηκε από τη διαβεβαίωση για πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων. Κάθε έωλο επιχείρημα στήριξης της μνημονιακής πολιτικής έδωσε τη θέση του σε νέους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό.
Τα ψέματα και οι εκβιασμοί όμως κάποτε τελειώνουν.
Πλέον, η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει πολύ καλά ότι ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και της ύφεσης δεν θα λάβει τέλος αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Γνωρίζει ότι στόχος του μνημονίου δεν είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, αλλά η διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών. Γνωρίζει, τέλος, ότι οι μεσοβέζικες στάσεις απόρριψης πτυχών του μνημονίου, αφήνοντας ανέγγιχτο τον σκληρό πυρήνα του, δεν μεταβάλλουν επί της ουσίας τις επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής.
Στο δίλημμα μνημόνιο και κατεδάφιση της ελληνικής κοινωνίας ή ανατροπή του και νέα στρατηγική εξόδου από την κρίση, όλα τα κόμματα και οι βουλευτές πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Η καταψήφιση του συνόλου των μέτρων και του προϋπολογισμού συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων. Κάθε άλλη στάση συνιστά έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας”, καταλήγει η Κουμουνδούρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ