13/05/2021

Καρκίνος: Εναλλακτική πρόληψη – αντιμετώπιση

Η θεώρηση της ασθένειας του Καρκίνου έχει περάσει στερεοτυπικά στις Δυτικές συνειδήσεις ως κάτι “φυτευτό” ή ‘Ξένο” ως προς τον οργανισμό που οφείλεται κατά κύριο λόγο σε βλαβερές συνήθειες όπως το κάπνισμα. Αυτή η θεώρηση είναι απόλυτα εσφαλμένη διότι τα καρκινικά κύτταρα βρίσκονται μέσα στο σώμα και μάλιστα εμφανίζονται εως και 15 φορές στη ζωή κάθε ανθρώπου.
Οι συμβατικές εξετάσεις δε μπορούν να τα εντοπίσουν διότι στηρίζονται σε ένα ελάχιστο ανιχνεύσιμο ποσό, κάτω από το οποίο δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός τους. Ο πολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων οδηγεί στη δημιουργία των καρκινικών όγκων, τον Καρκίνο δηλαδή με τη μορφή που τον γνωρίζουμε.
Δεν θα ασχοληθούμε με εναλλακτικές θεραπείες ή κριτική στις υπάρχουσες “βιομηχανικές”. Σε αυτό το στάδιο, θα ξεκαθαρίσουμε πως το καρκινικό κύτταρο είναι ζωντανός οργανισμός με ανάγκες για να επιβιώσουν και να πολλαπλασιαστούν. Αναγνωρίζοντας αυτές τις ανάγκες, μπορούμε όχι μόνο να προλάβουμε αλλά ακόμη και να ανακόψουμε σε κάποιο ποσοστό την ασθένεια. Όπως θα κάναμε σε μια μάχη, που βασικός σκοπός είναι να ανακόψουμε τον εφοδιασμό του αντιπάλου για να τον εξασθενίσουμε! Από τι τρέφονται λοιπόν τα καρκινικά κύτταρα; Ίσως αυτά που θα διαβάσετε να σας εκπλήξουν αλλά αποτελούν συμπεράσματα έρευνας από εξειδικευμένα πανεπιστήμια όπως το John Hopkins Kimmel Oncology Cancer Center!
1. Κρυσταλλικές τροφές: ΖΑΧΑΡΗ! Η κατεργασμένη ζάχαρη αποτελεί τον κύριο τροφοδότη των καρκινικών κυττάρων. Αφαιρώντας τη από τη διατροφή, αφαιρούμε έναν σημαντικό παράγοντα ενδυνάμωσης του επικίνδυνου εχθρού. Το ίδιο συμβαίνει και με την ασπαρτάμη αλλά και το κατεργασμένο αλάτι. Εναλλακτικά: Μαύρη βιολογική ζάχαρη, θαλασσινό ακατέργαστο αλάτι και το θείο δώρο της φύσης, το μέλι!
2. Αγελαδινό Γάλα! Εκτός του ότι περιέχει πλήθος αντιβιοτικών, το γάλα μετά την εφηβεία παράγει βλέννα στο έντερο, ιδανικό συστατικό για την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Εναλλακτικά: Τρεφόμαστε με Κατσικίσιο γάλα, αιγοπρόβεια τυριά και γιαούρτι.
3.   Κρέας! Ιδιαίτερα το κόκκινο αλλά και όλοι οι τύποι δημιουργούν ένα όξινο περιβάλλον που είτε εκκολάπτει ή πολλαπλασιάζει ταχύτατα τα καρκινικά κύτταρα. ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που ανιχνευθεί καρκίνος, καλό θα είναι ο ασθενής να αφαιρέσει το κρέας ΑΜΕΣΑ από τη διατροφή του. Εναλλακτικά: Ψάρι, θαλασσινά και σε μικρότερες ποσότητες, κοτόπουλο.
4. Καφεϊνη: Καφές, σοκολάτα, μαύρο τσάι, αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη. Εναλλακτικά: Πράσινο τσάι και βότανα γενικότερα. Χυμοί ΜΟΝΟ φρέσκοι και με τις ίνες των φρούτων μέσα. Χυμός χωρίς ίνες ιδιαίτερα συσκευασμένος πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες για την εκδήλωση διαβήτη.
Θα συνεχίσουμε με τις τροφές που παρέχουν πρόληψη και προστασία από τον καρκίνο σε επόμενο αφιέρωμα.
Δεν πρέπει να ξενάμε βέβαια ότι ο καρκίνος είναι ψυχοσωματική νόσος, στοιχείο που θα αναλύσουμε εξ’ ίσου στο άμεσο μέλλον.
Και για να μην ξεχνιόμαστε επειδή “οι φίλοι” μας παραμονεύουν, σε κάθε περίπτωση τα ανωτέρω δεν αποτελούν υποκατάστατο θεραπείας, οπότε μην ξεχνάτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, το πλησιέστερο νοσοκομείο, το φαρμακοποιό σας κλπ κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ