17/04/2021

Αντικειμενικές αξίες σε όλες τις περιοχές της χώρας

Array
Αντικειμενικές αξίες σε όλες τις περιοχές της χώρας

Την επέκταση της εφαρμογής του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα, κάποια στιγμή μέσα στο 2013, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης, μιλώντας στο Mega απέφυγε να πει να θα υπάρξουν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες το Μάρτιο, ωστόσο, τόνισε: «Δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των τιμών θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές». Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι όλα τα ακίνητα θα έχουν μια αντικειμενική τιμή πάνω στην οποία θα γίνονται όλες οι αγοραπωλησίες και γενικότερα οι μεταβιβάσεις ή η επιβολή φόρων. Φυσικά, θα υπάρξουν εξαιρέσεις για κάποια αγροτεμάχια, αλλά πάντως, θα προκύψει μεγάλη επιβάρυνση για τη συντριπτική πλειοψηφία της ακίνητης περιουσίας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων και μείωση των φόρων μεταβιβάσεων και γονικών παροχών, σε μεταγενέστερη όμως φάση και αφού σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Αναφορικά με το θέμα των εφοριών, ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές προϊσταμένων θα γίνουν με αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια και πως οι εφοριακοί θα κρίνονται ανά τρίμηνο. Παράλληλα, προανήγγειλε την πλήρη ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού και διαρκείς ελέγχους από την εφορία.

imerisia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ