22/04/2021

Στο άρθρο ’99 και η ιστορική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ

Array
Πτώχευσε και η ιστορική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟΑίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 κατέθεσε στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, σχεδόν 10 χρόνια μετά την ιδιωτικοποίησή της.

Η εταιρεία κατέθεσε – όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις- και αίτημα προσωρινών μέτρων προστασίας από τους πιστωτές.

Η ΑΓΝΟ είναι γνωστό ότι αντιμετώπιζε προβλήματα και προ κρίσης και εμφάνιζε ζημιογόνα αποτελέσματα. Το μερίδιο αγοράς της έχει υποχωρήσει κάτω από το 2% και τελευταία οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Λαγκαδά λάμβαναν τον μισθό τους με σημαντική καθυστέρηση.

Η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία είχε περάσει το 2003 στην ιδιοκτησία του ομίλου τυροκομικών προϊόντων Κολιός, έπειτα από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Αγροτική Τράπεζα.

Η ΑΓΝΟ Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε. ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1950 στην Θεσσαλονίκη ως η πρώτη βιομηχανία παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στην Β. Ελλάδα.

Η εταιρία «άνθισε» στα τέλη του της δεκαετίας του ΄90 με 2000, όπου εξοπλίσθηκε με ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο και μηχανολογικό εξοπλισμό της πιο νέας τεχνολογίας. Υιοθέτησε την ειδικά μελετημένη συσκευασία Tetratop της Tetrapak, ώστε να προστατεύει το γάλα και την υψηλή διατροφική αξία των συστατικών του με τον πιο ασφαλή τρόπο.

Σύμφωνα με την εταιρία, το γάλα ΑΓΝΟ είναι κατά 100% ελληνικό και προέρχεται αποκλειστικά από επιλεγμένα και ελεγχόμενα αγροκτήματα της κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Η κτηνοτροφική μονάδα κάθε παραγωγού είναι εξοπλισμένη από την ΑΓΝΟ με αυτόψυκτη δεξαμενή (παγολεκάνη), όπου τοποθετείται το γάλα αμέσως μετά την άμελξη. Στην συνέχεια συλλέγεται από τα βυτία γάλακτος της εταιρίας, τα οποία διαθέτουν αυτόματο σύστημα συλλογής, δειγματοληψίας και καταγραφής του γάλακτος και μεταφέρεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ.

Εκτός από τα γαλακτομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, παγωτό, τυρί, αριάνι, βούτυρο, κασέρι κλ.π.), η εταιρία είχε επεκταθεί και στην παραγωγή, φρέσκων χυμών, εμφιαλωμένου νερού και άλλα εξειδικευμένα προϊόντα διατροφής.

Πηγή: Zougla.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ