14/04/2021

Ουρές στις εφορίες για να καταθέσουν πινακίδες

Array
Picture 0 for Ουρές στις εφορίες για να καταθέσουν πινακίδες

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες του χρόνου στις εφορίες, από πολίτες που σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και χθες, περισσότερες από 70.000 πινακίδες είχαν κατατεθεί, αυξημένες κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι πολίτες κατατέθουν ακόμη και τις πινακίδες του μοναδικού οχήματος της οικογένειας. Από το 2009 έως το 2011 έχουν καταθέσει πινακίδες σχεδόν 500.000 φορολογούμενοι, με τους περισσότερους από αυτούς να μην τις παίρνουν ποτέ πίσω.

Πάντως, τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Μέχρι χθες, τα τέλη κυκλοφορίας έχει πληρώσει μόλις το 60% των κατόχων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη, μέχρι στιγμής δενέχει ληφθεί καμία απόφαση για να δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε πως ο λόγος που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα τέλη, παρά την απλοποίηση της διαδικασίας, και το αίτημα των ιδιοκτητών ΙΧ για παράταση, έχει να κάνει με κοινωνικούς λόγους.
voria.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ