19/04/2021

Δείτε τι αναφέρει το BBC για την απουσία τζαμιού στην Αθήνα

Array
Δείτε τι αναφέρει το BBC για την απουσία τζαμιού στην Αθήνα

Ρεπορτάζ του BBC σχολιάζει την απουσία τζαμιού στην Αθήνα. Ενδιαφέρονται μήπως για κάποια “θρησκευτική” νομιμοποιηση της τάσεις συναδέλφων τους να συνουσιάζονται με ανήλικα παιδιά;

Συγκεκριμένα αναφέρει : «Η Αθήνα, μια μητρόπολη στην άκρη του μουσουλμανικού κόσμου», είναι και η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν διαθέτει τζαμί για τους Μουσουλμάνους πολίτες της.

Πάνω από 300.000 Μουσουλμάνοι αναγκάζονται να συγκεντρώνονται για την προσευχή τους “σε παράνομες και πρόχειρες εγκαταστάσεις», επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

«Από τότε που η Ελλάδα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1832, καμία κυβέρνηση δεν επέτρεψε το χτίσιμο ενός τζαμιού στο κέντρο της πόλης» τονίζει το BBC και συνεχίζει: «Θεωρήθηκε αντί-ελληνικό, εκτός τόπου σε μια χώρα όπου το 90% των πολιτών είναι χριστιανοί ορθόδοξοι».

Ωστόσο διευκρινίζει ότι η Ελλάδα συνιστά πλέον κομβικό πέρασμα μεταναστών στην Ευρώπη γεγονός που έχει αυξήσει κατακόρυφα τον πληθυσμό των Μουσουλμάνων.

«Είναι μια μεγάλη τραγωδία για τους Μουσουλμάνους της Αθήνας» δηλώνει στο BBC ο Μοχάμεντ Τζαμίλ από την ελληνοπακιστανική κοινότητα.

«Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό στην θρησκεία, αλλά δεν σέβεται τους Μουσουλμάνους καθώς δεν μας παρέχον ένα κανονικό τζαμί» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Νιώθω αποξενωμένος από την κοινωνία. Όταν έχουμε κάποιο εορτασμό, δεν υπάρχει κάποιο σωστό μέρος να συγκεντρωθούμε» δήλωσε ένα άλλο μέλος της κοινότητας.

Το ρεπορτάζ τονίζει ότι η πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός τζαμιού στην πόλη έχει ενισχυθεί την ώρα μάλιστα που το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν.

newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ