15/04/2021

Το τζαμί θα γίνει..υπάρχει δέσμευση..(βίντεο)

Array

cf84ceb6ceb1cebcceb9

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ παρουσίασε χθες το BBC , σχετικά με το τζαμί της Αθήνας…

«Είναι μια πολύ μεγάλη τραγωδία για εμάς τους μουσουλμάνους ότι δεν υπάρχει τζαμί εδώ», λέει ο Syed Mohammad Jamil από την Ελληνοπακιστανική κοινότητα. 

“Η Ελλάδα παρήγαγε πολιτισμό και τη δημοκρατία και το σεβασμό της θρησκείας – αλλά αυτοί δεν σέβονται τους μουσουλμάνους, για να μας δώσουν ένα κανονικό, νόμιμο τζαμί.”

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J7Y0Jwy-SRs]

Στο παρελθόν, υπήρχε ένας φόβος σε ορισμένα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας για την κατασκευή ενός τζαμιού, αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό το φόβο”, λέει ο Στράτος Σιμόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
«Η οικονομική κρίση είναι ένα πρόβλημα. Η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες για τώρα, αλλά αυτό το τζαμί πρέπει να κατασκευασθεί και μπορεί να είμαστε σε θέση να ξεκινήσει η διαδικασία μέσα σε λίγους μήνες.”
Ρωτώ αν έχει δεσμευτεί για το σχέδιο.
«Φυσικά», απαντά, «γιατί δεν είναι δική μου δέσμευσή – είναι μια δέσμευση του ελληνικού κράτους.”

Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ δήλωσε:
«Η Ελλάδα υπέστη πέντε αιώνες της ισλαμικής τυραννίας υπό την τουρκική κυριαρχία και η ανέγερση τζαμιού θα προσβάλλει τους μάρτυρες που μας απελευθέρωσαν», λέει.
Η Ελλάδα, προσθέτει, «δεν μισεί κανέναν», αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι «οι περισσότεροι μουσουλμάνοι έχουν έρθει εδώ παράνομα” και όπως λέει ο ίδιος, “να εξισλαμίσουν την Ευρώπη».
Απευθύνομος σε αυτόν του είπα ότι η θέση του φαίνεται ισλαμοφοβική, εκτός επαφής από μια πολυπολιτισμική Ευρωπαϊκή Ένωση, και η απάντησή του μπορεί να δείχνει και άλλες προκαταλήψεις…

Δεν είμαστε μια πολυπολιτισμική χώρα,” λέει ο μητροπολίτης. “Είμαστε ένα ελληνικό έθνος και οτιδήποτε άλλο είναι μια εφεύρεση της« νέας τάξης »και του Σιωνισμού. Προσπαθούν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα μας.”
Ο Σεραφείμ, λέει το έθνος του πρέπει να διατηρήσει την ταυτότητά του.

 http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/12/blog-post_6583.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ