18/04/2021

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ;

Array

Από τον Πόρτα – Πόρτα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ …

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ;

.

inv

.

– FINANCING CONDITION = ;

– CUSTOMARY CONDITIONS = ;

– FINANCING AGREEMENT ( REPUBLIC n EFSF ) = ;

– UNLESS IT MEETS ALL OF THE CONDITIONS = ;

Δλδ οι ομολογιουχοι ερχονται για συμφωνια ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΜΕ EFSF…ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ; ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ»;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ « ALL OF THE CONDITIONS UNDER A FINANCING AGREEMENT » ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΑ EFSF ;

ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ; ΕΝΝΟΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ;

ΕΝΝΟΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ EFSF ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΧΡΕΟΥΣ ;

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΤΙΣ 10 ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΩΣ (ΤΥΧΑΙΑ ) 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ;

1. Προϋπολογισμός για το 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (ΜΠΔΣ) που εκτείνεται έως το 2016.

2. Παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στη Βουλή και δημοσίευση εξαμηνιαίας ανάλυσης του Σχεδίου Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων.

3. Μεταφορά στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ της πλήρους και άμεσης κυριότητας (μετοχών ή δικαιωμάτων παραχώρησης) της Εγνατίας Οδού και των περιφερειακών λιμένων της Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου και Ραφήνας

.4. Εξασφάλιση ότι τα αρμόδια υπουργεία και άλλοι φορείς θα παρέχουν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας πλήρη πρόσβαση για την απογραφή όλων των ακινήτων.

5. Τροποποίηση ή κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, αρχές ΟΛΠ και ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, κλπ.) που αποκλίνουν από το καθεστώς των ιδιωτικών εταιρειών και που θέτουν οποιοδήποτε περιορισμό στα δικαιώματα ψήφου των ιδιωτών μετόχων.

6. Νομοθεσία για τον καθορισμό του ρόλου και των προσόντων του Γενικού Γραμματέα Εσόδων και ο Υπουργός Οικονομικών να αναθέσει την δυνατότητα λήψης αποφάσεων στον Γενικό Γραμματέα.

7. Τοποθέτηση έμπειρων ελεγκτών στον φορολογικό έλεγχο ώστε να γίνουν πλήρως λειτουργικές μονάδες όπως αυτή των μεγάλων φορολογούμενων (100 ελεγκτές), ίδρυση μονάδας για άτομα με μεγάλη περιουσία και για αυτοαπασχολουμένους με υψηλά εισοδήματα (στελέχωση με 50 έμπειρους ελεγκτές άμεσα υπόλογους στον γενικό γραμματέα.

8. Η απόφαση για την ενίσχυση της δημοσιονομικής διαχείρισης να εφαρμοστεί.

Μνημόνια να υπογραφούν και μεταξύ υπουργείων και διαχειριστών των εποπτευόμενων φορέων. Πλαίσιο για την διόρθωση των μεταβιβάσεων από την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αποκλίσεων από τους στόχους εντός του έτους και, ενδεχομένως, και τα επόμενα χρόνια. Να ορίζει ρητά ότι τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων θα καταβάλλονται απευθείας σε χωριστό λογαριασμό. Να ορίζει ότι θα υπάρχουν αυτόματες περικοπές δαπανών όταν οι στόχοι χάνονται, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι καθυστερήσεις δεν αυξάνονται.

9. Σύνολο μέτρων για τη βελτίωση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης του ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ αυτών «εξορθολογισμός του πακέτου παροχών», αύξηση της συμμετοχής στο κόστος για την υγειονομική περίθαλψη που παρέχεται από ιδιώτες, αναθεώρηση των τελών για τον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων και για τις φυσιοθεραπείες, προοδευτική αύξηση των εισφορών που καταβάλλονται από ΟΓΑ σε αυτές του EOΠΠΥ.

10. Μέτρα που συνδέονται με την φαρμακευτική δαπάνη: Νομοθεσία για τον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών που ενεργοποιεί έκτακτης ανάγκης μέτρα (συμπεριλαμβανομένων π.χ. μείωσης των τιμών), αν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιτυγχάνεται ο στόχος. Υπουργική απόφαση, θέτοντας το νέο όριο για το 2013 στα 2,4 δισ. ευρώ για εξωτερικούς ασθενείς. Ενημέρωση της λίστας φαρμάκων και επικαιροποίησή του 2 φορές τον χρόνο τουλάχιστο.

ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΤΣΙΤΩΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ….

ΠΠ__

PORTA PORTA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ