18/04/2021

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ανανέωσαν τη θητεία Βουρλούμη στον ΟΤΕ!

Array

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2009/12/SiemensCase.jpgΑυτοί είναι οι πολέμιοι της “ανομίας”, της “ατιμωρησίας” κλπ. Αυτή είναι η νέα διακυβέρνηση. Στο δρόμο που χάραξε ο Σημίτης, κάνουν τα χατήρια των Γερμανών για να μην πέσουν οι μάσκες. Τώρα όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα…

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ, αφού ο Βουρλούμης διώκεται για ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ!

Καταλαβαίνετε τι γίνεται σε αυτή τη χώρα; Διώκεται και παραμένει επικεφαλής!

Γιατί; Θα τα πούμε αργότερα με αναλυτικό ρεπορτάζ στα παρασκήνια και τη λέσχη των γελοίων.

Δείτε την είδηση (από το Capital) και πως οι συνδικαλιστές έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσαν την απόφαση…

Εντάσεις δημιουργήθηκαν στη  γενική συνέλευση του ΟΤΕ, αφενός κατά την ανάγνωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, καθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες από μετόχους για τις αμοιβές του Δ.Σ. και αφετέρου από μετοχές οι οποίοι κατηγόρησαν τη διοίκηση για απάτη με αφορμή τη μείωση του μερίσματος που ανακοίνωσε προ ημερών ο Οργανισμός καθώς και την πορεία της μετοχής. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ ανακοίνωσε πως μειώνει το ύψος του προτεινόμενου μερίσματος στα 19 λεπτά ανά μετοχή, από τα 50 λεπτά που είχε προταθεί αρχικά.

Αναφορικά με το ύψος των αμοιβών του Δ.Σ., ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, πρότεινε τη μείωση των αμοιβών κατά 10%.

Με αφορμή σχόλιο εκπροσώπου ταμείων της Εθνικής ο οποίος κατηγόρησε το δημόσιο αλλά και την Deutsche Telekom για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε δημόσια πρόταση για τον ΟΤΕ ο κ. Βουρλούμης ανέφερε: “Η δημόσια πρόταση δεν αφορά τη διοίκηση του ΟΤΕ, είναι ζήτημα των μετόχων. Εμείς το παρακολουθούμε”.

Εν τω μεταξύ, αμήχανοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών δεδομένου ότι είχαν ετοιμάσει τις ομιλίες τους στη βάση της αποχώρησης του κ. Βουρλούμη, ο οποίος -όπως ανέφεραν- μένει στον Οργανισμό.

Σχολιάζοντας την πτώση της τιμής της μετοχής του ΟΤΕ ο κ. Βουρλούμης ανέφερε: «Η ΕΕΤΤ φταίει για την πτώση της μετοχής», αφού αναγκάζει τον ΟΤΕ να πουλάει 40% ακριβότερα από τον ανταγωνισμό και είτε δεν του εγκρίνει προγράμματα είτε το πράττει με καθυστέρηση μηνών. Το μέλλον του Οργανισμού, όπως ανέφερε, δεν είναι πια η ευρυζωνικότητα, αλλά οι οπτικές ίνες.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ εξέφρασε την συμπάθειά του προς τους μετόχους που διαμαρτύρύρονται για την μείωση του μερίσματος από 0,50 ευρώ σε 0,19 ευρώ, λέγοντας πως καταλαβαίνει την απογοήτευσή τους και ότι συμμερίζεται πολλά από όσα ειπώθηκαν. «Δεν είχε πει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλλει και δεύτερη έκτακτη εισφορά», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως αφού ο ΟΤΕ είχε κέρδη ήταν υποχρεωμένος να διανείμει το 1/3 αυτών.

Για την έγκριση της δυνατότητας χορήγησης δανείου και από την Deutsche Telekom μεχρι ποσού 3 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία, ο κ. Βουρλούμης ανέφερε πως είναι μια πολύ καλή δυνατότητα, ωστόσο ο ΟΤΕ δεν έχει αδυναμία χρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών. «Ο ΟΤΕ θεωρείται υποδανεισμένος, τα δάνειά του αντιστοιχούν 2 φορές στο EBITDA του», συμπληρώνοντας πως δεν μπορούν να δημιουργηθούν μεγαλύτερες εξαρτήσεις από την DT, αφού ήδη τον κύριο ρόλο παίζουν οι Γερμανοί στον ΟΤΕ βάσει της συμφωνίας μετόχων.

Δεν αξίζει 3 δισ. ευρώ ο ΟΤΕ

«Τερατώδες» χαρακτήρισε ο κ. Βουρλούμης το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή αποτίμηση του Οργανισμού είναι μόνο 3 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι η αξία του είναι τεράστια αν υπολογίσει κανείς την Cosmote.

Για τα επιπλέον 340 εκατ. ευρώ που διεκδικεί το υπουργείο Εργασίας για το ΙΚΑ, ο κ. Βουρλούμης τόνισε πως δεν αναγνωρίζει η διοίκηση αυτό το ποσό, γι΄ αυτό και δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλεψη γι΄ αυτό. Όπως είπε χαρακτηριστικά «τα θεωρούμε παράλογα αυτά τα χρήματα και σε καμία βάση νομιμότητας, γι΄ αυτό και θα πάμε στα δικαστήρια».

Η γενική συνέλευση τελέστηκε με απαρτία 63,28%. Για το 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στην επέκταση του σκοπού του ΟΤΕ , απαιτείται αυξημένη απαρτία των 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου , οπότε το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επαναληπτική γενική συνέλευση στις 28 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα 7 που αφορούσε στην τροποποίηση όρων συμβάσεων μελών του ΔΣ, απορρίφθηκε.

Αναλυτικά, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, οι μέτοχοι ενέκριναν κατά πλειοψηφία:
* Tην Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, την Έκθεση Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών για τις Ατομικές και Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. της 31ης Δεκεμβρίου 2009, τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. (Ατομικές και Ενοποιημένες) της 31ης Δεκεμβρίου 2009, καθώς και τη διανομή κερδών συνολικού ποσού 93.128.573,91 ευρώ που αντιστοιχεί σε μέρισμα 0,19 ευρώ ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, με την από 25-2-2010 ανακοίνωση της Εταιρείας προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με τις παρ.4.1.2 & 4.1.4.3.1 του Κανονισμού του, θα είναι η Παρασκευή 9η Ιουλίου 2010. Η ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος θα είναι η Δευτέρα 19η Ιουλίου 2010.

* Tην απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, για τη χρήση 2009, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.

* Την εκλογή της Ernst & Young ως Ελεγκτικής Εταιρείας για τον Τακτικό Έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων (Ατομικών και Ενοποιημένων) της ΟΤΕ Α.Ε., σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς της Διαχειριστικής Χρήσης 2010 και όρισαν την αμοιβή της.

* Τις καταβληθείσες αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ελέγχου και της Επιτροπής Αμοιβών & Ανθρώπινου Δυναμικού για τη χρήση 2009 και όρισαν τις αποζημιώσεις των ως άνω για τη χρήση 2010.

* Την έγκριση διάθεσης από τον ΟΤΕ χρηματικού ποσού για κοινωφελείς σκοπούς και συγκεκριμένα για την ενίσχυση των σωματείων, Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας και Ογκολογίας (ΤΑΟ), Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία αντί της καταβολής ειδικής αμοιβής απόδοσης στον Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο για τη χρήση 2009.

*   Την ανανέωση για ένα χρόνο της σύμβασης για την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντικών Στελεχών της Εταιρείας κατά την άσκηση των πάσης φύσεως αρμοδιοτήτων, υποχρεώσεων ή εξουσιών τους και παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της.

* Την παροχή ειδικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 23α παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/1920, για σύναψη δανείου από τον Όμιλο της Deutsche Telekom προς την ΟΤΕ Α.Ε. με οικονομικούς όρους και προϋποθέσεις ισάξιους ή καλύτερους από τους οικονομικούς όρους και προϋποθέσεις που προσφέρει τρίτο πρόσωπο και την ανάθεση σχετικών αρμοδιοτήτων.

To έβδομο θέμα που αφορούσε στην παροχή ειδικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 23α παρ. 2 και 4 του Κ.Ν. 2190/1920, για έγκριση τροποποίησης όρων συμβάσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας με αυτή, δεν εγκρίθηκε.

Το όγδοο θέμα που αφορά στην τροποποίηση του άρθρου 2 (Σκοπός) του ισχύοντος Καταστατικού της Εταιρείας με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της, δεν συζητήθηκε καθώς για το θέμα αυτό, σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό, όταν συζητείται για πρώτη φορά, θα πρέπει να υπάρχει η αυξημένη απαρτία των 2/3 του Μετοχικού Κεφαλαίου. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουνίου 2010 προκειμένου να ληφθεί απόφαση επ’ αυτού.

Ακόμη ανακοινώθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας την 19η Φεβρουαρίου 2010, εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του τον κ. Rainer Rathgeber σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Hamid Akhavan και για το υπόλοιπο της θητείας του, δηλ. μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2012.

Τέλος, αποφασίσθηκε να παραμείνουν ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, Ιωάννης Μπενόπουλος και Παναγιώτης Ταμπούρλος, ως Πρόεδρος.

σσΟ: Ο Καμμένος κάπου έχει εξαφανιστεί. Που να είναι άραγε; Έχει σημασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ