19/04/2021

Πρώτα μετατροπή σε εργασιακό παράδεισο, μετά σε φορολογικό…

Array

a67828a8 5f5d 4768 9ef7 f6351db227fbΘυμηθείτε τα πιο κάτω.

Από αυτό εδώ το blog, το έχουμε πει από καιρό, ότι η χώρα θα προχωρήσει αναγκαστικά στο plan D (Τελικά, δυστυχώς θα καταλήξουμε στο plan D….. και  Γρήγορα στο plan D.), δηλαδή στη μετατροπή της χώρας σε έναν απέραντο φορολογικό και εργασιακό παράδεισο. Σε ένα διεθνές ορμητήριο offshore εταιριών απ’ όλο τον κόσμο και αφορολόγητη εισροή χρήματος από όπου και αν προέρχεται.

Δεν θα μπορούσε όμως να γίνει μόνο φορολογικός παράδεισος, χωρίς προηγουμένως να μετατραπεί η χώρα σε εργασιακό παράδεισο, με την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων. Κανείς κεφαλαιοκράτης δεν θα έφερνε χρήματα στη χώρα, ακόμα και αν έπεφταν κατακόρυφα οι φορολογικοί συντελεστές, μέσα σε ένα υπερπροστατευμένο περιβάλλον εργασιακών σχέσεων. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να καταργηθούν τα εργασιακά κεκτημένα και να μετατραπεί το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων από καθεστώς προστασίας του εργαζόμενου σε καθεστώς προστασίας των συμφερόντων του εργοδότη.

Μας φαίνεται ή κάνουμε άραγε λάθος; ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρνει και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι ήταν υποχρεωμένη, το εργασιακό και το ασφαλιστικό με τα οποία στην ουσία μετατρέπεται η χώρα σε εργασιακό παράδεισο για τους επιχειρηματίες;

Αφού λοιπόν υλοποιηθεί ο εργασιακός «Μεσαίωνας» για τους εργαζόμενους (εργασιακός παράδεισος για τους εργοδότες), τον οποίο προωθεί το ΠΑΣΟΚ, αναμένουμε πλέον και τον φορολογικό παράδεισο για…. όλους αυτούς που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και για άλλους που θέλουν για πρώτη φορά να φέρουν χρήματα σε μια χώρα με φτηνή και απροστάτευτη εργασία.

Το πολιτικό σύστημα και οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες υποστηρικτές του, αποσπούν, με τα μέσα προπαγάνδας τους, την προσοχή του λαού από το βασικό αίτημα που είναι η κατάργηση του ίδιου του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, το οποίο επιτρέπει στους ίδιους τους υπεύθυνους κρατικοδίαιτους «λύκους» να συνεχίζουν να μας οδηγούν ως πρόβατα στη σφαγή.

Δεν πρέπει όμως να περάσουν πάνω από τα κορμιά μας οι νταβατζήδες της διαπλοκής, διατηρώντας ακέραιο, έστω με κάποια λίφτιγκ, που θα επιχειρήσουν, το πολιτικό σύστημα που τους εξέθρεψε, τους πλούτισε και τους συντηρεί.

Θα πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα.

Αυτό θα πρέπει να είναι το αίτημα του κάθε εργαζόμενου, του κάθε πολίτη.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_1595.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ