12/04/2021

Οι λαθρομετανάστες, «Δούρειος Ίππος» εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων….

Array

ceb9cf80cf80cebfcf82Τώρα αποδεικνύεται κάτι που δεν είχε γίνει αντιληπτό από την πρώτη στιγμή, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έβαλε ως πρώτη προτεραιότητα της διακυβέρνησής της τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών.

Όλων μας η σκέψη πήγε μόνο στην εξασφάλιση ψήφων για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.

Αυτός όμως είναι ο ένας λόγος, ο εμφανής. Υπάρχει και άλλος λόγος που δεν ήταν εμφανής με την πρώτη ματιά, γιατί κανείς δεν γνώριζε τις σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, ευθύς εξ αρχής που ανέλαβαν την εξουσία.

Ο λόγος αυτός είναι να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ Ελλήνων και νομιμοποιημένων λαθρομεταναστών για την πτώση των μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων. Όμως με το προϋπάρχον εργασιακό καθεστώς, που παρείχε πλήρη προστασία στους εργαζόμενους, αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Έπρεπε πρώτα να καταργηθεί αυτό το πλέγμα προστασίας των εργαζομένων.

Η τωρινή κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού και η μετατροπή της χώρας σε εργασιακό παράδεισο για λογαριασμό του κεφαλαίου μοιάζει λοιπόν σαν πράξη προσχεδιασμένη. Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και ταυτόχρονα…. ο ανταγωνισμός μεταξύ των νομιμοποιημένων λαθρομεταναστών και των Ελλήνων εργαζομένων θα ρίξει κατά πολύ τους μισθούς και τα ημερομίσθια και θα αναγκάσει τους Έλληνες εργαζόμενους να ζητιανεύουν εργασία για λίγα ΕΥΡΩ, προκειμένου να μην πεινάσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, συναγωνιζόμενοι τους αλλοδαπούς .

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, ευθύς εξ αρχής μοιάζει να είχε αυτό το στόχο, δηλαδή να χρησιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες ως «Δούρειο Ίππο» σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων, χωρίς μάλιστα να μπορεί να μιλήσει και κανείς, γιατί διαφορετικά θα κατηγορηθεί ως εθνικιστής ή ρατσιστής και τώρα αυτό αποδεικνύεται περίτρανα.

ΥΓ. Η Αριστερά δεν μιλάει. Περιμένει να μαζεύει ψηφαλάκια από τη λαϊκή δυσαρέσκεια που θα δημιουργηθεί;

Είναι όμως μακριά νυχτωμένη.

Πηγή:     http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_18.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ