13/04/2021

Έτσι εννοεί τον Πατριωτισμό το Πατριωτικό Μέτωπο.

Array

1 logocolor17Παρακολουθώντας την κριτική που δέχεται από διάφορες πλευρές το Πατριωτικό Μέτωπο και οι τοποθετήσεις του, είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά, τώρα που το Κίνημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη απ’ άκρου σε άκρη σε ολάκερη την Ελλάδα, το πώς εννοούμε και αντιλαμβανόμαστε το υπερκομματικό, παλλαϊκό Πατριωτικό Κίνημά μας.

Καταρχάς, οι κριτικές που δέχεται το ΠΑΜ, προέρχονται από τρείς πλευρές: α. Τους επαγγελματίες πατριώτες.  β. Τους επαγγελματίες προοδευτικούς και γ. τον καλοπροαίρετο πολίτη, ο οποίος σε αυτήν την φάση, επιχειρεί να αντιληφθεί και αποκωδικοποιήσει την πρόταση του Πατριωτικού Μετώπου.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, πως η κριτική που προέρχεται από τους επαγγελματίες της πολιτικής γενικώς, μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Τα κομματικά μαγαζιά, είτε αυτά βασίζονται στην ψευδοπατριωτική λογική του τύπου «ζήτω η πατρίδα, ζήτω η θρησκεία, 3 βιβλία 40 ευρώ», είτε αυτά αναπαράγουν τις καταχρεωμένες στη συνείδηση του Λαού «επαναστατικές γυμναστικές», βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πλήρη πανικό, βλέποντας την ανάπτυξη ενός γνήσιου Πατριωτικού Κινήματος, που συνενώνει την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού απέναντι στα κοινά προβλήματα. Με αυτήν λοιπόν την έννοια, το να αποκαλούν το Πατριωτικό Μέτωπο, οι «επαγγελματίες πατριώτες» και οι «επαγγελματίες προοδευτικοί», οι μεν «κρυπτοκομμουνιστικό», οι δε «εθνικιστικό», για την δική μας εκτίμηση, καταδεικνύει ότι «πάμε καλά» στον στόχο που έχουμε βάλει: Την ανάπτυξη δηλαδή μιας θεμελιώδους θεώρησης που λέει πως, για να υπερασπιστώ την Πατρίδα μου και τον Λαό μου από την επίθεση που δεχόμαστε από τη νέα τάξη και τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, δεν χρειάζεται να είμαι οπλισμένος με νεοχεγγελιανές ιδεολογίες. Οι οποίες είναι κυρίως  παράγωγα των συγκεντρωτικών θεωριών που αναπτύχθηκαν κυρίως τον περασμένο αιώνα, και παρήγαγαν διαφόρων τύπων –ισμούς, που μόνο κακό έκαναν όπως αποδείχθηκε από την ίδια την ιστορία των ανθρωπίνων κοινωνιών. Αφήνοντας μάλιστα πίσω τους, μετά την κατάρρευση τους, μόνο συντρίμμια και θρύψαλα.

Για να υπερασπιστούμε την Πατρίδα και τον Λαό μας σε αυτήν την δύσκολη για τον τόπο μας συγκυρία, μας φθάνει και μας περισσεύει η ελληνική σκέψη. Όπως αυτή διατυπώθηκε από τον μεγάλο «Παππού» Αριστοτέλη και όπως αυτή διαμορφώνεται ως παράδειγμα φυσικά, μέσα από τα σύγχρονα κινήματα των Λαών ανά τον κόσμο. Με μια σαφή, καθαρή και κάθετη στάση στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, της pax Americana, του politically correct, των NGOs, των πολυπολιτισμικών melting pots , των τοκογλυφικών hedge funds, των must, των realities, των εθνομηδενιστικών θεωριών και πάει λέγοντας υποπροϊόντων της σύγχρονης Βαβέλ των εχθρών της αξιοπρέπειας, εθνικής και ατομικής των Λαών.

Εμείς ως Έλληνες, απόγονοι αυτών που γέννησαν όλα τα επιτεύγματα της ευγενούς ανθρώπινης σκέψης, έχουμε διπλή υποχρέωση, να υπερασπιστούμε την Πατρίδα και τον Λαό μας. Διπλή γιατί το χρωστάμε στις θυσίες των ηρώων, των μαρτύρων, των ποιητών, των σοφών, των επιστημόνων προγόνων μας που μας έδωσαν το δικαίωμα σήμερα να ζούμε ελεύθεροι, έστω και μη εκτιμώντας αυτήν την ελευθερία για την οποία αυτοί έδωσαν τη ζωή τους, αλλά και γιατί έχουμε υποχρέωση στη διεθνή κοινότητα των Λαών, να τους αποδείξουμε πως όσο υπάρχει ελεύθερη ελληνική σκέψη, μπορούν και αυτοί να ελπίζουν.

  • Αρχή μας είναι η θεμελιώδης αρχή πως όταν αγαπάς και σέβεσαι την δική σου Πατρίδα, μαθαίνεις να σέβεσαι και τον αγώνα αυτού που μάχεται για την δική του Πατρίδα.
  • Αρχή μας είναι πως όταν αγωνίζεσαι για τον Λαό σου, μαθαίνεις να συμμερίζεσαι και τον αγώνα του κάθε Λαού, κόντρα στους όποιους –ισμούς. Γιατί πολύ απλά, κάναμε ως κοινωνία, τόσο ως ελληνική όσο και ως παγκόσμια κοινωνία των ανθρώπων τον κύκλο μας, και γνωρίζουμε καλά, και τους κομμουνισμούς και τους σοσιαλισμούς και τους εθνικισμούς και τους ναζισμούς, αλλά και τους νεοφιλελευθερισμούς και τους πρασινισμούς.
  • Αρχή μας είναι πως αυτά που μας ενώνουν ως Λαό και ως Γένος, είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
  • Αρχή μας είναι πως σε αυτή τη δύσκολη για την Πατρίδα και τον Λαό μας συγκυρία, δεν περισσεύει κανείς στην αντιπαράθεση μας με την νεοταξίτικη αθλιότητα. Στη γραμμή του κοινού αγώνα, δεν ρωτάμε, δεν πρέπει να ρωτάμε τον διπλανό μας αν είναι αριστερός, δεξιός, παλαιοημερολογίτης, πομάκος κλπ. Απλά του ζητάμε να κρατήσει με όση δύναμη διαθέτει την θέση του, καλύπτοντας εμείς αυτόν και αυτός εμάς στη ολομέτωπη νεοταξίτικη επίθεση που δεχόμαστε.
  • Αρχή μας είναι πως δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε μηχανισμός παραγωγής επαγγελματιών πολιτικών.
  • Αρχή μας είναι πως οι λύσεις που υπάρχουν για τα μεγάλα προβλήματα της Πατρίδας και του Λαού μας, δεν είναι ούτε αριστερές, ούτε δεξιές. Είναι και θα πρέπει να είναι απλά ελληνικές. Βασισμένες στις παραδοσιακές αρετές του Έλληνα (φιλότιμο, κοινωνική αλληλεγγύη, υπέρβαση) αλλά και στην πολύτιμη εμπειρία από τους αγώνες που ήδη έδωσαν και δίνουν άλλοι λαοί και έθνη, κατά της νεοταξίτικης καταστροφικής μανίας. Γνωρίσαμε πολύ καλά την «αριστερή» πολιτική των ΠΑΣΟΚων που κυβερνούν τον τόπο. Γνωρίσαμε επίσης την «νεοφιλελεύθερη» πολιτική των Νεοδημοκρατών που κυβέρνησαν τον τόπο. Ακόμη γνωρίσαμε στην πράξη τα αριστεροειδή φληναφήματα τύπου Τσίπρα, τις  πατριωτικοειδείς «κωλοτούμπες» τύπου Καρατζαφέρη και την υπερφίαλη αστυνόμευση του προοδευτισμού τύπου ΚΚΕ. Δεν μας χρειάζονται άλλα μαθήματα. Πάθαμε και μάθαμε.
  • Αρχή μας είναι η ιστορική και πολλαπλώς αποδεδειγμένη πραγματικότητα, πως μόνο όταν ο ελληνικός λαός πάρει την υπόθεσή του στα χέρια του, με σημαία του μόνο την ελληνική σημαία, με σύμβολό του τους αγώνες των αρχιμαστόρων προγόνων μας, θα δει «θεού πρόσωπο».
  • Αρχή μας είναι πως η Πατρίδα μας είναι το «όραμα των παππούδων μας, το σπίτι των παιδιών μας». Ένα σπίτι που εμείς, ούτε στα πιο τολμηρά μας όνειρα δεν μπορούμε να δούμε. Ένα σπίτι, που το χρωστάμε στις νέες γενιές.

Ας αφήσουμε λοιπόν επιτέλους, τα όνειρα του ποιητή μας, να πάρουν εκδίκηση.

Υ.Γ. Να υπενθυμίσουμε πως με δημοκρατικότατες διαδικασίες, μέσα από τη μορφή της οριζόντιας μάλιστα αυτοοργάνωσης που έχουν οι οργανώσεις του ΠΑΜ, διαμορφώνονται οι θέσεις του Πατριωτικού Μετώπου οι οποίες θα τεθούν υπόψη του Πανελλαδικού Συνεδρίου του Φθινοπώρου που έρχεται. Καλούμαστε όλοι να συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση αυτών των θέσεων στέλνοντάς τις στο [email protected]. Μην ξεχνάτε επίσης, πως όλοι είστε προσκεκλημένοι στα εγκαίνια που θα γίνουν την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στην Αρμοδίου 14 στο κέντρο της Αθήνας, στο «Στέκι του Πατριώτη». Ελάτε να κεραστούμε με την τσικουδιά που μας έστειλαν οι Κρητικοί, το τσίπουρο που μας έστειλαν οι Μακεδόνες, το λαδοτύρι που μας έστειλαν οι Μυτιληνιοί, τα σαραγλί που μας έστειλαν οι Θεσσαλονικείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ